BiH
12

Predloženo da parkiranje u garažama u Dobrinji 5 bude jedna KM cijeli dan

FENA
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić održao je hitan sastanak sa kantonalnim ministrima u vezi rješavanja problema parkiranja vozila u Dobrinji pet.

Građani su putem peticije zatražili pomoć Općine, pa je načelnik Efendić sazvao hitan sastanak kako bi se pronašlo rješenje. Učesnici sastanka dogovorili su da se stanovnicima ovih ulica omogući parkiranje vozila, po simboličnoj cjeni nižoj od jedne KM, po danu, na nenatkrivenom dijelu garaža, kojim upravlja preduzeće Rad.

U razgovoru s ministrima prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Kantona Sarajevo Zlatkom Petrovićem, ministrom stambene politike Čedomirom Lukićem i direktorom KJKP Rad Selimom Babićem, razgovarano je o nedostatku parking prostora u ulici Sulejmana Filipovića i na Trgu grada Pratoa, na Dobrinji 5.

Obzirom da Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova, na ovom lokalitetu gradi stambene objekte, stanovnici pomenutih ulica nemaju gdje parkirati svoje automobile, što im je prouzrokovalo velike probleme.

„Radi se o privremenom rješenju koje će biti na snazi do završetka izgradnje stambenih objekata, nakon čije će izgradnje, na kvalitetan način biti rješeno pitanje parking prostora. Na ovaj način smo pokušali, na najbolji mogući način rješiti probleme stanovnika u ulici Sulejmana Filipovića i na Trgu grada Pratoa”, riječi su načelnika Efendića.

On je dodao da će se u realizaciju dogovorenog krenuti vrlo brzo, nakon što Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo da saglasnost na dogovorenu cijenu parking prostora. Prema riječima ministra Petrovića preduzeće Rad će izaći u susret građanima koji imaju problem parkiranja svojih automobila, a resorno ministarstvo će dati saglasnost za rješavanje ovog problema, onako kako je dogovoreno na sastanku, kaže se u saopćenju Pres službe Općine Novi Grad.