Tužilaštvo BiH
0

Predložen pritvor za uhapšenog člana Elezove grupe

SRNA
Tužilaštvo BiH uputit će Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana muškarcu M. K. (49), koji je uhapšen u okviru akcije kodnog naziva "Lutka" zbog organizovanog kriminala, pranja novca i razbojništva.

Njega su jučer uhapsili službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) na području Sarajeva zbog sumnje da je kao član organizovane kriminalne grupe Darka Eleza 29. juna 2006. godine učestvovao u pljački Privredne banke Sarajevo.

Izvršen je pretres njegovog stana i automobila, te izuzeti određeni predmeti, kao dokazni materijal, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i da bi boravkom na slobodi mogao prikrivati dokaze, uticati na svjedoke ili saučesnike s ciljem onemogućavanja prikupljanja dokaza i provođenja istrage.

Pritvor je predložen i zbog opravdane sumnje da bi, ukoliko bi se našao na slobodi, ponovo izvršio isto ili slično krivično djelo, posebno uzimajući u obzir način izvršenja ovog krivičnog djela, njegove posljedice, te uznemirenost cijelog stanovništva BiH.