Tužilaštvo KS
34

Predložen pritvor za trojicu uhapšenih u akciji "Briješće", prodavali drogu u Sarajevu

Klix.ba
Foto: SIPA
(Foto: SIPA)
Postupajući tužilac Tužilaštva KS predložio je Kantonalnom sudu KS određivanje pritvora za tri osobe koje su jutros uhapšene u akciji "Briješće" Federalne uprave policije, potvrdila je za Klix.ba Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Osumnjičenom Arnelu Omeragiću pritvor je predložen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza, opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti. Pritvor je predložen i Emiru Kaltaku i Aldinu Turkoviću, a zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, prikrivanje dokaza i opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Omeragić, Kaltak i Turković se sumnjiče da su, nakon što su se udružili u grupu, neovlašteno nabavljali i prodavali opojnu drogu marihuanu, speed i ecstasy na području KS.

Podsjećamo, akcija "Briješće" je izvršena po nalogu Tužilaštva KS a prilikom pretresa na tri lokacije u općini Novi Grad pronađena je i oduzeta određena količina NN materije koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu kanabis Sativa L, cca. 110 tableta koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, manju količinu materije koja asocira na opojnu drogu amfetamin, vage i pribor za pakovanje opojne droge, mobilni telefonski aparati, SIM kartice te drugi predmeti koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim djelom, odnosno koji su korišteni prilikom izvršenja navadenih krivičnih djela.

U akciju su uhapšene četiri osobe, ali jedna je po usmenom nalogu postupajućeg tužitelja puštena na slobodu.