Ministarstvo prosvjete RS
0

Predizborni skup u dvorištu škole nije ugrozio nastavni proces

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske dostavljen je izvještaj rukovodstva banjalučke Osnovne škole "Vuk Karadžić“u kojem je potvrđeno da održavanje predizbornog mitinga, 19. septembra, u školskom dvorištu nije ugrozilo nastavni proces.

Kako se navodi u izvještaju, promotivni skup je počeo u 18 sati, dok je nastava bez ikakvog ometanja završena za učenike niže smjene (od drugog do petog razreda), koji idu u popodnevnu smjenu u 17 sati.

"Nastava je, kako nas je obavijestila uprava škole, održana prema predviđenom rasporedu u svim razredima, osim za učenike četvrtog i petog razreda koji su imali četiri sata zbog ranije dogovorenih roditeljskih sastanaka i sjednice Školskog odbora“, navodi resorno ministartsvo.

Ovakav dogovor, navodi se u izvještaju, postignut je na nivou aktiva četvrtih i petih razreda.

Školska uprava uvjerava da se u prostorijama škole nisu odvijale bilo kakve aktivnosti u vezi sa pripremom i održavanjem predizbornog mitinga već isključivo u školskom dvorištu.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske stava je da predizborni skupovi ni na koji način ne smiju ometati nastavni proces i na tome ćemo insistirati do kraja predizborne kampanje.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Branislav Borenović ranije je od resornog ministra RS-a Antona Kasipovića zatražio da zaustavi politizaciju i ometanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama, navodeći kao primjer da je unutar školskog prostora Osnovne škole u banjalučkom Boriku održan predizborni skup SNSD-a.