BiH
0

Poslanici SNSD-a kod Dodika na konsultacijama zbog bojkota opozicije

FENA
Milorad Dodik
Milorad Dodik
Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Narodnoj skupštini Republike Srpske obavili su danas konsulatcije s predsjednikom te stranke Miloradom Dodikom o radu Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini te o činjenici da opozicija ponovo ne učestvuje u radu parlamenta.
Šef Kluba Željko Mirjanić rekao je novinarima da su na sastanku SNSD-ovi poslanici zaključili da će korektno završiti ovu sjednicu, kojoj kao i na počektu zasjedanja ne prisustvuju poslanici triju opoziconih stranaka, SDS-a, PDP-a i DP-a, nezadovoljni jer su njihovi zakoni povučeni s dnevnog reda.

Mirjanić je u izjavi novinarima ponovo optužio opoziciju da su napuštanjem zasjedanja već sada krenuli u predizbornu kampanju, iako oni tvrde da je to njihov čin iskazivanja nezadovoljstva jer zakoni o sprječavanju sukoba intresa, te boračkim i penzionim pravima nisu prošli skupštinske odbore i neće biti razmatrani na ovom skupštinskom zasjedanju.

„Zaključili smo da ćemo se u predizbornu kampanju uključiti tek krajem augusta, a ne kao opozicija već sada“, kazao je Mirjanić i dodao da je on insistirao da kod predsjednika SNSD-a idu svi poslanici SNSD-a.

Iako su poslanici SDS-a, PDP-a i DP-a odbili da učestvuju u današnjem nastavku sjednice, zasjedanje je nastavljeno i za sada postoji kvorum za rad.

Međutim, Mirjanić je ponovo pozvao poslanike opozicije da se vrate u skupštinsku salu i da aktivno učestvuju u donošenju novih zakonskih rješenja važnih za život građana RS-a.

"Ovo je oblik predizborne borbe, predizborna kampanja opozicije, ali je i činjenica da se ne može učestvovati u radu sjednice Narodne skupštine na taj način da poslanici borave u klubu, restoranu ili šetaju hodnicima“, kazao je šef Kluba poslanika SNSD-a i optužio opoziciju da „pokušava da dovede do institucionalne krize u RS-u“.



„Pojedine opozicione partije sa sjedištem u Sarajevu pokazuju veću odgovornost za rad Narodne skupštine i za institucionalnu stabilnost RS-a nego opozicione partije sa sjedištem u Banjoj Luci“, smatra on.