U vrijeme pandemije
503

Predizborni skup Fuada Kasumovića uz koncert Hakale i više stotina prisutnih

Klix.ba
Sa skupa u Lokvinama (Foto: Facebook Fuad Kasumović)
Sa skupa u Lokvinama (Foto: Facebook Fuad Kasumović)
Zenička inicijativa Kasumović Fuad s gradonačelnikom Zenice u ponedjeljak navečer organizovala je predizborni skup u zeničkom prigradskom naselju Lokvine gdje su prekršili mjere kriznih štabova s ciljem sprečavanja pandemije koronavirusa.
Skup koji je organizovan četiri kilometra od Zenice okupio je više stotina građana prigradskih naselja, a neki od njih su dovezeni i autobusom kako bi prisustvovali predizbornom govoru gradonačelnika Fuada Kasumovića i kandidata Zeničke inicijative KF, a sve prisutne zabavio je i muzičar Nihad Fetić Hakala.

Brojni građani Zenice ostali su u nevjerici zbog održanog skupa i mini koncerta s obzirom da je broj oboljelih u stalnom porastu, a uputili su i poruke nezadovoljstva na Kasumovićev Facebook profil.

Važno je pomenuti da je upravo Kasumović početkom predizborne kampanje kazao da neće organizovati predizborne skupove te je pozvao i druge političke stranke da odustanu od skupova na što su se svi oglušili.

Međutim, Kasumović se prije nekoliko dana oporavio od koronavirusa nakon čega je krenuo obilaziti predizborne skupove Zeničke inicijative KF koji se održavaju u zeničkim prigradskim mjestima.