Preuranjena akcija
17

Predizborna kampanja budžetskim novcem: Cvijanović u Italiji lobira za glasove dijaspore

Klix.ba
Mediji lojalni vlastima u Republici Srpskoj objavili su informaciju da je premijerka tog entiteta zajedno s ministrom zdravstva Draganom Bogdanićem boravila u Vicenzi, u Italiji, kako bi razvijala ideje o većoj uključenosti dijaspore u RS-u. Ipak, pitanje je da li je Cvijanović u Italiju putovala u svrhu predizborne kampanje ili ne.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je njena posjeta Italiji nastavak aktivnosti započetih na Forumu dijaspore prije dva mjeseca poslije niza dobrih ideja koje bi mogle da se realizuju sa Srbima koji žive u inozemstvu, navedeno je u nekim od izvještaja.

Kako ističe novinar Slobodan Vasković ključni razlog njene posjete Vicenzi jeste pokušaj da osvoji glasove brojnih birača iz Teslića koji žive u tom gradu u Italiji.

Na lokalnim izborima oni su listom glasali za aktuelnog načelnika Teslića Milana Miličevića, a sada to Cvijanović i Bogdanić pokušavaju promijeniti.

Da je tako svjedoči i fotografija koja precizno ukazuje na to da se premijerka već bavi "predsjedničkom kampanjom", da je u Vicenzi bila kao funkcionerka SNSD-a, a ne kao predsjednica Vlade RS, jer bi, da je drugačije, na torti bilo ime Republike Srpske ili njena zastava, a ne "slatki" logo SNSD-a.

Kako saznaje Vasković, Cvijanović i Bogdanić su doživjeli debakl tokom posjete Vicenzi, jer ih je većina dijaspore iz RS-a u tom gradu bojkotovala.

Ono što je zanimljivo jeste svojevrsna bahatost premijerke i ministra. Njih dvoje su doletjeli i odletjeli avionom, a "u lokalu" su ih vozile tri limuzine/službena vozila, pristigla iz Banje Luke.