Žele u EU
12

Pred GP Maljevac policija zaustavila stotine migranata koji žele ući u Hrvatsku

Klix.ba
Foto: Index.hr
Foto: Index.hr
Iz Granične policije BiH za Klix.ba je potvrđeno da je na Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac stiglo blizu 100 migranata iz kampa u Velikoj Kladuši, koji ne posjeduju dokumente za prelazak državne granice i nalaze se 70 metara od graničnog prijelaza.

Pripadnici Jedinice granične policije Velika Kladuša dobili su podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona čiji su službenici raspoređeni u blizini prijelaza.

Trenutno se s migrantima pregovara kako bi bile poduzete mjere s ciljem njihovog udaljavanja od graničnog prijelaza.

"Nakon završenih protesta, nesmetano se saobraća na graničnom prelazu Velika Kladuša - Maljevac", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Foto: Radio Velika Kladuša (Foto: Klix.ba)
Foto: Radio Velika Kladuša (Foto: Klix.ba)

Grupa migranata koja je pješice krenula nešto prije podne u pravcu Graničnog prijelaza Velika Kladuša - Maljevac zaustavljena je 70 metara od granice.

Dalji prolazak onemogućavaju im policijske snage naše zemlje i Republike Hrvatske. Granični prijelaz Velika Kladuša - Maljevac zatvoren je do daljnjeg u oba smjera.

U potpunosti je zatvorena i cesta od Tržnog centra Sudo-Luka do granice. prenosi Radio Velika Kladuša.
Foto: Radio Velika Kladuša
Foto: Radio Velika Kladuša

Kako javlja reporter portala Klix.ba, migranti su na samoj granici, a jake policijske snage osiguravaju granicu. Prema određenim informacijama hrvatska granična policija helikopterom nadzire prijelaz.

Foto: Radio Velika Kladuša
Foto: Radio Velika Kladuša

Novinarima za sada nije dozvoljen prilaz GP Maljevac.