BiH
16

Pravobranilac RS Danijela Novaković i zamjenik Mirko Stojčinović podnijeli ostavke

Klix.ba
Foto: capital.ba
Foto: capital.ba
Pravobranilac Republike Srpske Danijela Novaković i zamjenik pravobranioca u Banjoj Luci Mirko Stojčinović podnijeli su danas pisane ostavke na te funkcije.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović potvrdio je danas za poslovni portal Capital da su Novakovićeva i Stojčinović podnijeli ostavke te da je ministarstvo o tome obaviješteno.

"Njih dvoje su danas, u skladu sa zakonskom procedurom, posredstvom ovog ministarstva podnijeli zahtjev Narodnoj skupštini RS-a za razrješenje sa svojih poslova", rekao je Kasipović.

On je istakao da su za nesmetan rad ove institucije neophodne kadrovske promjene i donošenje novog zakona o Pravobranlaštvu RS.

"Posebno ističem i činjenicu da NSRS nije usvojila izvještaj o radu Pravobranilaštva za 2015. godinu. Tri stvari su ključne sada, uspostaviti funkcionisanje insitucije, smanjiti tenzije kod zaposlenih i usvojiti novi zakon o Pravobranilaštvu", naglasio je Kasipović.

Komentarišući činjenicu da iznenadne ostavke dolaze nakon burne rasprave u Narodnoj skupštini sredinom decembra i otkrivanja da je zamjenik pravobranioca prijetio Novakovićevoj, Kasipović je rekao da je na sjednici Skupštine na kojoj je razmatran izvještaj o radu Pravobranilaštva akcenat bio samo na problemima, a da se nije vodilo računa o "izvanrednim rezultatima koje je Pravobranilaštvo u cjelosti imalo".

"Ipak, odluka NSRS, kakva god bila, obavezuje i zaposlene u Pravobranilaštvu RS i mene kao ministra pravde da u skladu sa takvom odlukom postupamo", kazao je Kasipović.