Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nakon sto su objavljeni rezultati testova iz SAD gdje je pozitivno preko 13.000 ljudi odma mi je nekako lakse bilo jer znam da ce naci ubrzo lijek cim im guzici zatreba,otelo se kontroli i ako ne nadju lijek nikad nece zaustaviti jer Amerikanci su narod bez discipline.
Nije to nesreca u cijelom svijetu hara corona oni dernece e pa moraju se posljedice snosit.
Nepostovanje samoizolacije je krsenje nasih prava na zivot!!! Koje je onda tu pravo jace? Imena pa da ih pratimo, bez osude, samo radi kontrole
@the_ab ma kako bez osude. Osobe bi bile izlozene javnom lincu. Bilo bi tu svakakvih scena. Smatram da treba objaviti informacije ali zar to nije narusavanje privatnosti? Zasto se onda ne objave podaci o pedofilima i zarazenim HIV-om i AIDS-om?
A zabranjeno objavljivanje imena pedofila itd. To ne doprinosi javnom dobru jel?
nista imena samo zigovat na celo pechat korona
I TREBA DA SE STAVLJAJU IMENA SVAKAKO JE VANREDNO STANJE,A DA TI ZARAZI NEKOG OD UZE PORODICE SRAO BI ONDA STO NE STAVE IMENA,NE DIPR ZDRAVLJA TI !!!
pusti ti tu šuplju..jedino tako možemo zaustaviti šetnju raznih idiota koji nikako da shvate razmjere ovog virusa...
Norma jasno kaže da se neke mjere mogu poduzeti ako štite javno dobro, sprečavaju nered itd i sl. Gdje je pravniče DOKAZANO da objava spiska za linč štiti javni interes? Policija može znati imena i bez javne objave. Zašto ostali građani moraju znati imena osoba koje su u izolaciji a od kojih je 95 % zdravo? Da im psuju mater lupaju na vrata, razbijaju prozore? Ako je stavljanje žute trake Jevrejima 38 u Njemačkoj ispravno, onda si i ti u pravu. Gdje si ti doktorirao, u Laktišima?
Iskustvo se sticalo mozda u Prijedoru 1992-1995.
OVAJ PROFSOR PRAVA IMA OGRANICENU SPOSOBNOST POIMANJA STVARI,NI POD KOJIM USLOVIMA NE MOZETE ETIKETIRATI I UGROZVATI LJUDSKU SLOBOBODU,BILO PO RASNOM,RELIGIJSKOM ILI ZDRAVSTVENOM STANJU
a gdje li si ti pravni fakultet zavrsio i kako si diplomu dobio volio bi se sa tobom legalno suociti na bilo kojem Sudu
Po ovom pravniku ispada da možeš kao vlastodržac donijeti bilo kakvu naredbu, i reći da je to u interesu domovine. Mislim da to nije baš tako, jer bi tom logikom onda trebalo objaviti i koja vozila tim osobama pripadaju i nekako ih "markirati", te onda i te ljude sa spiska "obilježiti" radi raspoznavanja u društvu i poticanja javnog linča itd. Gorane, kada, gdje i kada si završio pravo?!
Test bi pokazao virusdjiksona ... corona ga uzela...
Me interesuju mene imena mi ovi što bacamo komentaro odemo na fejs da vidimo ko su te osobe! Mene to briga ovo su novine koje ja čitam objavite vi voli narod i to da čita, ali de prvo proslijedite to kome trebate da se to riješi! Sko ne skontate kako taj problem riješiti stvarno smo jadna zemlja onda!
To i mi u herceg bosni planiramo uvesti. Al vidjet cemo jos,jer treba HNS zasjedat ovih dana
Jesil isprovociro? Et mozes sad odmoriti
Ja nikog nisam htio isprovocirat,ne znam koji je to problem,jer i dns postoji hercegbosanska zupanija. A i samim time mi smo i mogli imati herceg bosnu Ali su se veliki prijatelji Alija i Franjo dogovorili Da mi pripadnemo federaciji,jer vi nebi mogli financijski sami opstat
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A sta se krsi kad uskratite omladinisve zivo? Koja je to kategorija ljudakih prava i slobode?
Samo naprijed, ali pitanje koliko ce to uopste pogoditi te sto ne postuju izolaciju