Ivo Josipović o stanju u BiH
0

"Pratimo događanja tamo"

FENA
Ivo Josipović (Foto: Arhiv)
Ivo Josipović (Foto: Arhiv)
Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u subotu je, na svečanosti 20. godišnjice osnivanje odreda Narodne zaštite, potvrdio stajališta o Bosni i Hercegovini iznesena u zajedničkoj izjavi predsjednika i premijerke Jadranke Kosor objavljenoj u petak u povodu konstituiranja Doma naroda parlamenta Federacije BiH u nepotpunom sazivu.

"Izjava predsjednice Vlade i mene u punoj mjeri reflektira stanovište hrvatskog državnog vrha prema stanju u BiH", rekao je Josipović u subotu.

"Mi pratimo što se događa tamo i dajemo punu podršku teritorijalnoj suverenosti i integritetu BiH te njenom putu u euroatlantske integracije, naglasio je. To će biti moguće samo onda ako BiH kao država ne bude samo efikasna nego i dom jednakopravnih naroda", istaknuo je.

Predsjednik i premijerka pozvali su u zajedničkoj izjavi sve relevantne političke faktore u BiH da ne odustaju od politike dijaloga u traženju rješenja koje će osigurati institucionalnu ravnopravnost svih konstitutivnih naroda i građana, spriječiti mogućnost majorizacije, te tako osigurati funkcionalnost i prosperitet Bosne i Hercegovine.

"Vidimo da izbor Vlade izaziva nezadovoljstvo hrvatskog stanovništva u BiH i mi to naravno imamo u vidu", kratko je u subotu rekao predsjednik Josipović o razvoju stanja u BiH.