{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Praštalo: Političari su najodgovorniji za zastoj u razvoju društvenih odnosa

F
25.1.2013. u 12:17
0
5
Praštalo: Političari su najodgovorniji za zastoj u razvoju društvenih odnosa
0
Praštalo: Političari su najodgovorniji za zastoj u razvoju društvenih odnosa
Predrag Praštalo
Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo kazao je tokom razgovora s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem da političari snose najveću odgovornost za zaostajanje u razvoju društvenih odnosa, a posebno u procesu EU integracija i antikorupcijskim mjerama.
Praštalo je naglasio veliki značaj, šanse i prilike, koje se za BiH otvaraju skorim ulaskom Hrvatske u Evropsku uniju, pod uvjetom da društvo spremno dočeka promjene koje će neumitno uslijediti nakon toga, posebno u oblasti poljoprivrede i ekonomskih odnosa.

Izrazio je nadu i optimizam da bi ova godina mogla biti "evropska godina BiH", pod uvjetom da se prema preporukama iz Bruxellesa, još u prvom kvartalu provede odluka iz slučaja "Finci-Sejdić" i usaglasi sistem koordinacije, rečeno je u današnjem saopćenju pristiglom iz Evropskog pokreta BiH.

Praštalo je ministra Šarovića informirao i upoznao o realizaciji projekta iz oblasti unapređenja ekonomskih odnosa između Turske i BiH u kontekstu procesa EU integracija, te pozvao ministra da učestvuje u projektu što je ministar i prihvatio u obimu u kojem mu to profesionalne aktivnosti budu dozvoljavale.

Ministar je istakao dobru saradnju s Republikom Turskom u različitim sferama, koja se posebno na ekonomskom planu može i mora dalje nastaviti i unaprijediti,s obzirom na to da Turska spada među 20 najjačih i najrazvijenijih ekonomija svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: