Zastupnica SBB-a
111

Prašović-Gadžo: Kako će Novalić nabaviti vakcine iz Indije koja ima 17 miliona zaraženih

M. G.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Izjava premijera FBiH Fadila Novallića sa jučerašnje sjednici Doma naroda FBiH kada je rekao da pregovaraju kroz tri kanala o nabavci vakcina te da su nabavke izvjesne, izazvao je burnu reakciju zastupnice SBB-a u Parlamentu FBiH Sanele Prašović-Gadžo.

Kako je u objavi na društvenim mrežama napisala Prašović-Gadžo, Novalićeva izjava o najnovijoj priči o kupovini vakcina je "možda do sada najmorbidnija laž koju je Novalić izrekao".

"On kaže da federalna vlada pregovara o kupovini Sputnika, Sinopharma i vakcine iz Indije?! Uz kataklizmične i tužne slike iz Indije koje pratimo ovih dana Fadil Novalić nam objasni da ima drugi pregovarački kanal nabavke vakcina iz Indije, a za šta je bio potreban i ugovor s indijskim premijerom", kaže Prašović-Gadžo.

Kako kaže, Novalić nam priča o kupovini vakcina iz Indije dok je u toj državi zaraženo 17 miliona osoba a umrlo je više od 200.000 od zaraze koronavirusom.

Screenshot
Screenshot

"Koliko drzak, bezobrazan i bahat moraš biti da građanima u BiH bacaš u lice takvu priču dok istovremeno ne možes pola godine da kupiš jednu jedinu vakcinu? Srami se Novaliću. Stid i sram da te bude", napisala je Prašović-Gadžo.