Tema je Online PR
1

FOTO / PR Arena Okupila više od 140 studenata iz cijele BiH i regije

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U hotelu Hollywood počela je treća PR Arena - nacionalna konferencija za studente o odnosima s javnošču.

Tema ove konferencije je Online PR, a predavači koji će danas svoja iskustva podijeliti sa studentima su eminentni stručnjaci iz oblasti medija, online komuniciranja i PR-a: Senad Hadžifejzović, doajen bosanskohercegovačkog novinarstva, Nađa Lutvikadić, PR BH Telecoma, Nikola Krajačić, community manager portala netokracija.com iz Hrvatske i Tarik Kapetanović, poznati bosanskohercegovački bloger.

Prisutnim studentima se na otvorenju konferencije obratio i Senaid Memić, načelnik Općine Ilidža, koji uvijek s radošću pruža podršku programima kojima je cilj educirati mlade ljude.

Senad Hadžifejzović održao je predavanje na temu "Online novinarstvo", a kada smo ga nakon završenog predavanja pitali šta misli o važnosti edukacije studenata kroz praktične primjere i slične edukacijske programe, rekao je:

"Ne da je ovo bitno, ovo je presudno, da toliko mladih ljudi iz svih krajeva Bosne, a iz Srbije i Hrvatske bude na jednom mjestu i da osjetiš istu energiju koja je potpuno van one energije koju mi tumačimo nacionalnom, lokalnom, a to je zajednička energija mladih ljudi. Odavno se nisam bolje osjećao, zato što je atmosfera takva.“

Nakon Hadžifejzovića, Nađa Lutvikadić - Fočo održala je zanimljivo predavanje o kriznom PR-u, prožeto brojnim case studyjima, konkretnim primjerima iz kojih su studenti mogli čuti korisne savjete PR stručnjaka.

Studenti će danas imati priliku da i sami odmjere svoja znanja. Za njih je osmišljena debata na temu: “Tradicionalni mediji VS Moderni mediji“, a pobjednici će osvojit besplatno učešće na Internacionalnoj PR Areni, koja će okupiti studente iz svih većih univerzitetskih centara regije (Beograd, Zagreb, Ljubljana, Podgorica, Skoplje i dr.). PR arena International će se održati u Sarajevu, od 18. do 20. oktobra 2012.godine.