BiH
13

PR Arena International - susret novih generacija

Klix.ba
U hotelu Holiday Inn u subotu u 9:30 sati održat će PR Arena International edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnošću.

Osim njenog edukativnog značaja konferencija ima vrijednost i u povezivanja novih generacija. Uz slogan "Connecting in Motion!" Studenti iz Maribora, Zagreba, Zadra, Dubrovnika, Podgorice, Beograda, Skoplja i svih većih studentskih centara BiH okupit će se na Međunarodni dan studenata kako bi razmijenili iskustva i kontakte kroz edukaciju.

Eminentni stručnjaci iz oblasti odnosa sa javnošću, marketinga i medija govorit će o temama: Šta je vijest za Al Jazeeru, Zašto su Univerzitetima potrebni odnosi sa javnošću, Komunikacija kao ključna komponenta korporativnog identiteta, Funkcionisanje ureda za odnose sa javnošću i mnogim drugim.

Predsjednik organizacijskog odbora Igor Kraišnik je istaknuo: "Projekt PR Arena je za tim Apriori komunikacija, kao organizatora, bila komunikacijski izazov, ali sa druge strane ponosni smo što će u naš grad doći više od 200 studenata iz regije, te što je upravo Sarajevo domaćin prve konferencije ovog tipa u regiji. Sarajevo bez obzira na historiju ostaje grad otvorena srce i duše, jer to je naša kultura".

Događaj je ove godine organizovan samo za studente iz nama bližih država, no izvršni direktor projekta Emir Muhamedagić najavio je da će se ovaj susret održati i naredne godine.

"Predavači su nam vrlo brzo potvrdili svoje učešće, te smo stekli dojam da su i oni, kao stručnjaci za upravljanje komunikacijama, bili vrlo sretni zbog organizacije ovakvog događaja. Još jednom napominjem da je PR Arena projekt kojim želimo podići struku odnosa s javnošću, te smo se iz tog razloga odlučili studentima omogućiti učešće na ovom projektu za svega 30 KM", kazao je Muhamedagić.

PR Arena će službeno započeti u subotu 17.11.2012. godine, te će biti završena u nedjelju, 18.11.2012. dodjelom certifikata studentima.

Ako se mislite prijaviti nije kasno da to učinite ovog trenutka putem služene web-stranice www.prarena.ba.