Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Covjek mora zaista biti objektivan i zahvalan za ono sto je gdja.Sontag uradila za Sarajevo i za Palestince. Nemogu da ne spomenem njeno jevrejso porjeklo(rodjena 1933 u New Yorku), umrla 2004.u New Yorku. Sahranjena u Parisu na groblju Montparnasse.
oni koji se pitaju zašto ime trga po susan sontag očito nisu upoznati s njenim djelovanjem i njenom ljubavlju prema bosni, posebno sarajevu... preporučujem da malo više čitate...pojedincima ne bi škodilo... a naravno da i svaka žrtva zaslužuje sjećanje, nadaajmo se da će nekada svi dobiti dostojan spomenik, ulicu, ...
Susan Sontag je ostavila veliki trag u Bosni i HErcegovini. bila je dosla u Sarajevo za vrijeme opsade, djelovala u umjetnickom smislu. ukratko, pruzala je moralnu podrsku. MESS bez nje i Harisa Pasovica i ostalih glumaca bi nestao. cinilo se da nece ugledati svjetlo dana pod opsadom. takodjer je pisala o stradanju Bosne i Hercegovine, navodila je u svojim knjigama stradanje Srebrenice, stradanje i silovanje zena pod tom opsadom. ona je mogla sasvim mirno zivjeti u NEw Yorku i pisati o fotografiji, pisati o nekim knjigama \"U Americi\", dobivati jos usput neke Pulitzerove nagrade, bez da uopste i misli na Sarajevo, i stradanje Bosne i Hercegovine. takodjer je i njen sin bio uz nju, obavjestavao je na svoj nacin, kao novinar stradanje zemlje. ukratko, prica o Sontagovoj je predugacka da bi se pisala, i ovo krunisanje ulice njenim imenom je na mjestu!!
slazem se
ko je ova uopste
kako se niko ne sjeti dati ulicama i trgovima imena po herojima koji su svoje mlade zivote dali za ovaj grad. njih treba zaboraviti a slusati ove umjetnike koji su se u ratu krili po nekakvim umjetnickim cetama dok su djeca ginula a sada predlazu imena trgova. hvala susan, ali trg ispred pozorista po njoj zvati pored toliko poginulih hrabrih branioca je nonsense.
A gdje je TRG ALIJE SIROTANOVICA?????
A gdje je ulica Srđana Aleksića????
Uz duzno postovanje gospodji Sontag, ima li ijedan trg u Sarajevo naziv HUSEIN KAPETAN GRADASCEVIC ??
Ajde?
evo ja cu da kazem: Dosta i marš odavde majmune!! Happy?
A mogli bi mu dat i ime Franje Jospia,kralja i cara recimo ... Mislim da se tako i zvao nekada ranije ... I ovo malo \"evrope\" nam je on uvezo preko reda ... A i jedan dio one obale da pripadne Franzu Ferdinandu,pa dusu je ispustio kod nas ... reda je ... Nekako su mi oni preci od Susan Sontag ...
rijetko llijepa vijest
svaka cast vrijeme je bilo.Velika intelektualka i voljela je Bosnu vise nego mnogi bosanci.
konacno