BiH
27

Poznati pobjednici Vučko Traila na Bjelašnici i Visočici

Klix.ba
U subotu 4. 6. održan je Vučko Trail na planinama Bjelašnici i Visočici, u organizaciji Planinarskog društva Željezničar iz Sarajeva. Ukupno 74 takmičara je uspješno završilo utrku, na dvije staze - "Trailu umoljanske aždahe" dužine 50 kilometara i "Olimpijskom trailu" dužine 15 kilometara.

Trojica prvoplasiranih na 50-kilometarskoj stazi su kako slijedi: 1. mjesto sa vremenom 7:06:59 Roko Pribičević, PD Imber Omiš, Hrvatska; 2. mjesto Igor Yovanovitch, Jahorina Ultra-Trail, Španija; 3. mjesto Kornej Arkoš, Trail Running Sarajevo, BiH. U ženskoj konkurenciji 1. mjesto sa vremenom 8:36:27 osvojila je Marina Maslek iz HPD Sniježnica, Hrvatska; 2. mjesto Sanja Kavaz, Jahorina Ultra Trail, BiH i treće mjesto Emira Hukić, PSD Energoinvest, BiH.

Prvoplasirana trojka u muškoj konkurenciji na 15 kilometara dugoj stazi: 1. mjesto sa vremenom 1:36:21 Mladen Plakalović, Jahorina Ultra-Trail, BiH; 2. mjesto Miloš Čolić, Jahorina Ultra-Trail, BiH; 3. mjesto Bastian Hasslinger, Club der Dichteren, Njemačka. U ženskoj konkurenciji 1. mjesto sa vremenom 2:16:56 osvojila je Neira Odobašić, NGO Marathon Sarajevo, BiH; drugo mjesto Anita Pašagić Kapetanović, BiH i treće mjesto Tamara Petronić, Jahorina Ultra - Trail, BiH.

Takmičari i organizatori su i više nego zadovoljni odazivom i tehničkom organizacijom utrke, koja je protekla bez i najmanjeg incidenta ili problema. Iz PD Željezničar je saopšteno kako će učiniti sve da naredne godine Vučko Trail bude atraktivniji i još bolje organizovan, te da privuče takmičare iz većeg broja zemalja.

Kako je navedeno, plan PD Željezničar je da Vučko Trail postane prepoznatljiv brend u regionu, koji će uticati i na obogaćivanje turističke ponude ovog dijela BiH.

Detaljni rezultati utrke dostupni su na web-stranici www.stotinka.hr