Prikupljeno 700.000 KM
0

FOTO / Poznate ličnosti na donatorskoj večeri u Banjoj Luci

Klix.ba
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na donatorskoj večeri, koju je u srijedu navečer organizovao predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, dosad je prikupljeno 700.000 KM.

Na večeri u u Administrativnom centru Vlade RS u Banjoj Luci, organizovanoj u okviru akcije "S ljubavlju hrabrim srcima", za kupovinu inzulinskih pupmi za djecu oboljelu od dijabetesa, prisustvovale su mnoge poznate ličnosti, među kojima su bili pjevač Zdravko Čolić, pjevačica Romana Panić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, srbijanski voditelj Ivan Ivanović, bh. novinar i urednik "Teleringa" Mato Đaković, vladika zahumsko-herecegovački Grigorije, direktorica Elektroprivrede RS Branislava Milekić, režiser Emir Kusturica, pjevačica Aleksandra Radović, grupa Regina, grupa Miligram, biskup Franjo Komarica, svi ministri u Vladi RS i mnogi drugi.

"Djeca koja boluju od ovih oboljenja možda nisu svjesna same bolesti. Porodice nose ogroman teret, ali mi kao društvo moramo da budemo svjesni i da im pomognemo na ovaj način", rekao je Dodik.

On već treću godinu zaredom organizuje akciju "S ljubavlju hrabrim srcima", a obećao je da će se potruditi i da tokom cijele godine račun za prikupljanje sredstava za ovu djecu bude otvoren.

Zahvalio se gostima koji su došli na donatorsku večer, kao i humanim ljudima koji su sredstva donirali posredstvom žiroračuna i humanitarnog broja 1432, ali i medijskim kućama koje prate akciju.

Novac za pomoć djeci oboleloj od dijabetesa moguće je uplatiti na žiroračun Udruženja "Odrasli za decu Republike Srpske" i pozivom na humanitarni broj 1432.