|

Poznata imena uhapšenih u akciji "Kasa" koji su predati u nadležnost Tužilaštva KS

Poznata imena uhapšenih u akciji "Kasa" koji su predati u nadležnost Tužilaštva KS
223
Klix.ba
21.3.2019. u 15:04
141
komentara
223

dijeljenja
Poznata imena uhapšenih u akciji "Kasa" koji su predati u nadležnost Tužilaštva KS Foto: M. O./Klix.ba
U nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo predato je pet osoba koje su uhapšene u akciji SIPA-e pod nazivom "Kasa". Klix.ba nezvanično saznaje imena osoba koje su već predate, dok se preostalih sedam još uvijek nalazi na kriminalističkoj obradi u prostorijama SIPA-e.
Kako saznajemo, u Tužilaštvu se već nalaze Ines Juretić, odgovorna osoba firme Inspirit d.o.o. koja se bavila servisiranjem fiskalnih kasa i softverom te vlasnici Portofina Džemail Selimanović i Oleg Krautblatt, vlasnik restorana Luka Željko Ljubas i vlasnik Metropolisa Nedžad Rašidagić.

Jedna osoba koja se nalazila na teritoriji Republike Hrvatske, a koja je predmet istrage, je stavljena pod kontrolu policijskih agencija. Ta osoba nije bila u bjekstvu, već se nalazila na putu i u trenutku provođenja akcije bila je u susjednoj zemlji.

U narednim satima iz SIPA-e u Kantonalno tužilaštvo bit će predato još sedam osoba.

Kako nam je ranije potvrđeno u Tužilaštvu KS, izvršeni su pretresi na 30 lokacija, a 12 uhapšenih osoba tereti se za krivična djela po nekoliko tačaka.

"Uhapšene se tereti da nisu prikazivali stvarni promet kroz fiskalne kase, tačnije promet su umanjivali i na osnovu toga pravili lažne poreske prijave i plaćali manji porez nego što je trebalo", kazala nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS.

Kako saznaje Klix.ba, pretresi su izvršeni te su uhapšene odgovorne osobe, između ostalih, ugostiteljskih objekata Vatra, Metropolis, Kibe Mahala, Montana, restorana Una, restorana Luka i drugi.
Prijavi grešku


Komentari (141)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...