{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poziv na prekid obustave željezničkog saobraćaja

F
16.3.2010. u 16:09
0
1
Poziv na prekid obustave željezničkog saobraćaja
0
Poziv na prekid obustave željezničkog saobraćaja
Federalni ministar prometa i komunikacija Nail Šećkanović i predstavnici Uprave i Nadzornog odbora J.P. Željeznice FBiH d.o.o Sarajevo pozivaju na trenutni prekid obustave željezničkog saobraćaja i njegovo uspostavljanje, sve u interesu privrede, građana i zaposlenih u Željeznicama FBiH.
Na sastanku održanom danas u prostorijama Ministarstva prometa i komunikacija FBiH razgovarano je o aktuelnoj situaciji nastaloj uslijed toga što je grupa zaposlenih u ŽFBiH obustavila prijevoz.

Učesnici sastanka konstatirali su da će prekid željezničkog saobraćaja u FBiH imati značajne posljedice po državnu privredu i međunarodni željeznički prijevoz.

Uz iskazano razumijevanje za probleme zaposlenih nastale zaostatkom isplate plaća, rečeno je da ovakvo ponašanje samo dodatno pogoršava stanje na željeznici, umanjujući njene prihode, a time i mogućnost isplate plaća zaposlenima.

Konstatirano je da je s današnjim datumom isplaćena jedna
neto plaća zaposlenima u JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo.

Učesnici sastanka su uvjereni da je rješavanje ove situacije operacionalizacija kredita iz kojeg bi bile isplaćene još dvije plaće zaposlenima i najznačajniji dugovi dobavljačima, uključujući obaveze prema javnim fondovima.

U saradnji s Ministarstvom finansija FBiH poduzete su sve potrebne radnje da se te aktivnosti završe na prvoj sljedećoj sjednici Vlade FBiH, tako da sredstva postanu operativna u narednih nekoliko dana.

Radi rješavanja aktuelne situacije, Uprava JP ŽFBiH zakazala je za 17. mart, sastanak s predstavnicima svih sindikata i direktorima željezničkih područja. Učestvovat će i predstavnici resornog ministarstva te nadzornog odbora, saopćeno je iz kabineta ministra Šećkanovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: