{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Povrijeđeni policajac spašen u uspješnoj vježbi u Vogošći

30.11.2012. u 14:29
0
12
Povrijeđeni policajac spašen u uspješnoj vježbi u Vogošći
0
Kako izgleda efikasno pružanje pomoći u slučaju povrede policijskog službenika od eksplozivne naprave prikazali su na današnjoj vježbi pripadnici Antibombnog tima Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo i Hitne pomoći Kantona Sarajevo.

Današnjoj vježbi u krugu poligona Pretis u Vogošći podršku je pružila Savezna policija SR Njemačke.

Uspješno je simulirano spašavanje policijskog službenika i tokom vježbe je pokazana spremnost, stručnost i opremljenost u slučaju ovakve krizne situacije.


Antibombi tim JGP AS oformljen je 2003. godine, uz podršku Savezne policije SR Njemačke, a osobito pripadnika Antibombnog tima Frankfurtskog aerodroma. Radi se o jedinom antibombnom timu u Bosni i Hercegovini koji je obučen i opremljen za identifikaciju, pregled i sigurno uklanjanje potencijalno opasnih naprava i predmeta na području međunarodnih aerodroma, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Granične policije BiH.


U okviru Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu Vlada SR Njemačke je preuzela obavezu podrške u osnivanju i operativnom jačanju Granične policije BiH. Ova podrška se posljednjih 12 godina ogledala u doniranoj opremi i brojnim obukama. Najznačajnije obuke finansirane od SR Njemačke u periodu od osnivanja Granične policije BiH su: obuke jedinica za nadzor i osmatranje, jedinica za podršku i kontrolu, bombnih tehničara, kormilara, iz kriminalistike i detektivskih poslova, prepoznavanja falsificiranih dokumenata, trenera za sistem policijskog obrazovanja i druge.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: