BiH
0

Graničnoj policiji uručena donacija vrijedna 73.000 KM

SRNA
Ambasador Njemačke u BiH, Ulrike Mariu Knotz uručila je danas Graničnoj policiji BiH 10 mobilnih čitača dokumenata sa integrisanim modulom i softverom, vrijednosti od 73.000 KM.
Donaciju, koja je uručena u ime Savezne policije Njemačke, a koja treba doprinijeti bržem i jednostavnijem radu na graničnim prelazima, primio je direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić.

"Graničnu policiju BiH i Saveznu policiju Njemačke povezuje duga i intenzivna saradnja. Njemačka je Graničnu policiju BiH, od samih njenih početaka, pratila, savjetovala i u velikoj mjeri podržavala. Vrijednost naših dosadašnjih donacija u opremi dostigla je 3,5 miliona eura", rekla je Knotzova, navodeći i mnogobrojna usavršavanja koja se odvijaju svake godine.

Ona je istakla da je podrška Graničnoj policiji i u interesu Njemačke, jer se time smanjuje uticaj međunarodnog kriminala na tu zemlju.

Knotzova je posebno u međusobnoj saradnji navela konstantnost i održivost, a prije svega gustu mrežu povjerljivih ličnih kontakata, ističući da je ljudska komponenta tajna njihovog uspjeha.

Zahvaljujući na donaciji, Dumančić je rekao da Vlada i Savezna policija Njemačke već 13 godina prate Graničnu policiju BiH, te istakao da će i današnja donacija znatno doprinijeti efikasnijem radu.