BiH
3

Povrijeđeni dječak Mersad iz Zavidovića je stabilno

NAP
Mersad Kurtalić
Mersad Kurtalić
Teško povrijeđeni dječak Mersad Kuratlić iz Zavidovića, koji je preksinoć specijalnim avionom prebačen sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u Đenovu, stabilnog je zdravstvenog stanja, a kako je za novinsku agenciju Patria kazao Mirsad Kebo, potpredsjednik FBiH, zdravstveno stanje dječaka se i popravlja.

Inače, Kebo je jedan od najzaslužnijih ljudi što je dječak na vrijeme izmješten iz Sarajeva, uz naravno svesrdnu pomoć ljekara KCUS-a.

"Svakodnevno sam na vezi s ljekarima KCUS-a. Oni su upućeni u sva dešavanju u vezi dječaka i informacije iz Italije su dobre. Radi se dijagnostika i dječak je izoliran, ali je stanje dobro. Ja sam od početka bio optimista i tako ću ostati do kraja, jer znam da će on akobogda ozdraviti", kaže Kebo.

Inače, roditelji povrijeđenog Mersada nisu otputovali u Italiju, jer za sada ne mogu ni ući u sobu gdje leži. Također, kako saznaje NAP porodica Kurtalić i nije dobrog imovinskog stanja, ali za sada im to ne pričinjava veći problem, jer imaju samo jednu molitvu – da njihov sin ozdravi.

Mersad je inače sportista te ljekari to smatraju velikom prednošću, jer ima jak organizam i snagu da se bori za život. On je teške opekotine, oko 65 posto tijela, zadobio u podrumu gdje je pokušavao izvaditi agregat.