{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dječak iz Zavidovića sa teškim opekotinama specijalim avionom prebačen u Italiju

20.5.2014. u 01:19
431
16
Dječak iz Zavidovića sa teškim opekotinama specijalim avionom prebačen u Italiju
431
Šesnaestogodišnji dječak iz Zavidovića otputovao je u ponedjeljak kasno navečer u italijansku Genou gdje će biti hitno podvrgnut operaciji nakon što je zadobio teške opekotine u eksploziji benzina u Zavidovićima.
Mersad Kurtalić je u Italiju otputovao specijanim medicinskim avionom. Ispratili su ga njegovi roditelji, rođaci i potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Krebo koji je u ponedjeljak, zajedno sa prijateljima, skupio 31.000 KM za njegov premještaj u Italiju.

"Odlučili smo da ga večeras transportujemo jer se radi o teškim opekotinama, posebno disajnih organa. Uradili smo nešto što je bila naša obaveza, ništa više", kazao je Kebo za Klix.ba.

Doktor Alden Prcić kazao je da povrijeđeni dječak ima teške opekotine po cijelom tijelu.

"U Italiji će ga čekati ljudi iz Ambasade BiH i to mu je velika šansa. Šaljemo ga u jedan od najboljih centara koji se bavi ovom problematikom. Nadam se da će mu njegove godine pomoći da se izvuče iz ovog teškog stanja", izjavio je sarajevski ljekar.

Mersad se zadobio teške povrede pomažući komšijama tokom poplava koje su pogodile našu domovinu. Nezvanično, ušao je u garažu u kojoj se nalazio agregat. Htio ga je iznijeti i komšijama pomoći da dobiju struju. Prilikom paljenja upaljača u objektu gdje se nalazio agregat, eksplodirale su kante s benzinom i dječak je zadobio teške opekotine.

Inače, Mersad je nositelj crnog pojasa u karateu i upravo će snaga njegovog tijela u ovim trenucima biti od izuzetne važnosti. Njegovi roditelji će sutra putovati za Genou kako bi bili blizu svog sina. Sve troškove snosit će Vertikalni fond Zavoda za osiguranje osiguranje Federacije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: