Razbijena stakla
317

Povrijeđena putnica GRAS-a prilikom kamenovanja autobusa u Sarajevu

Klix.ba
(Foto: GRAS)
Jedna putnica javnog gradskog saobraćaja povrijeđena je kada je sinoć oko 21:50 sati nepoznata osoba kamenovala autobus preduzeća GRAS koji je saobraćao na liniji Željeznička stanica - Buća Potok.

Naime, autobus se kretao ulicom Adema Buće kada je u blizini pretposljednje stanice kamenom razbijeno vjetrobransko staklo iza drugih vrata autobusa i povrijeđena putnica u predijelu glave.

Putnica je vozilom Hitne pomoći prevezena u Kliniku urgentne medicine Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a uviđaj na mjestu incidenta izvršili su pripadnici PU Novi Grad.

"Nažalost, ovakvi napadi nisu rijetkost, tako da smo slične situacije na ovoj liniji imali 16. i 17. decembra 2017. godine kada su na istoj lokaciji u večernjim satima nepoznate osobe kamenovale autobus pri čemu je lakše povrede zadobio jedan putnik te nanesena materijalna šteta preduzeću", navode iz GRAS-a u saopćenju za javnost.

Iz GRAS-a izražavaju veliko razočarenje zbog sinoćnjeg incidenta jer, kako su naveli, najveću štetu trpe putnici.

"Nadamo da će počinioci ubrzo biti pronađeni i procesuirani", naglasili su iz GRAS-a uz apel apel građanima za korektan odnos prema putnicima, službenim licima i vozilima GRAS-a .