{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povratnik u Foču dobio 10.000 KM donacije

F
14.10.2014. u 18:35
0
6
Povratnik u Foču dobio 10.000 KM donacije
0
Povratnik u Foču dobio 10.000 KM donacije
Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić posjetio je danas Fadila Karadžu, povratnika u opštinu Foča.
Karadža (58) se u selo Rodijelj vratio prije četiri godine iz Starog Grada u Sarajevu. Resorno kantonalno ministarstvo odobrilo mu je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 KM za završetak izgradnje kuće i njeno priključivanje na elektrodistributivnu mrežu.

Fadil je ratni vojni invalid koji nema porodicu, a trenutno živi u kući amidžića jer nema finansijskih sredstava da završi radove na svom domu i useli u njega. Živi od skromne penzije i poljoprivrede kojom se bavi uprkos teškom oštećenju kičme.

"Dolaskom ovdje uvjerili smo se da je Fadilu zaista potrebna pomoć kao i da je njegov zahtjev za odobravanjem finansijskih sredstava opravdan. Također smo se uvjerili da je ovo stvarni povratnik koji uprkos teškim životnim prilikama želi ostati 'na svome', a potrebe takvih ljudi Ministarstvo svrstava u svoje prioritete", kazao je ministar Bandić.Dodao je da su Karadži finansijska sredstva dodijeljena na osnovu kantonalne Uredbe za odživi povratak koja propisuje uvjete i kriterije za ovu vrstu pomoći.

Odobrena sredstva Karadža će utrošiti za izvođenje preostalih radova na izgradnji, te vanjskom i unutrašnjem uređenju objekta, za nabavku agregata za struju, a potom i za troškove uvođenja vode i struje u objekt. Inače, sredstva za dosadašnje radove na kući i nabavku građevinskog materijala osiguralo mu je Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

"Sretan sam jer sam ovdje. U Sarajevu nemam nikakvu imovinu i sve što želim je samo da što prije uselim u svoj dom", riječi su Fadila Karadže.

Zahvalio je Ministarstvu na dodijeljenoj pomoći, naglašavajući će da biti dovoljna da završi radove na kući, saopćila je Press služba KS.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: