{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povratnik u Foču dobio 10.000 KM donacije

F
14.10.2014. u 18:35
0
6
Povratnik u Foču dobio 10.000 KM donacije
0
Povratnik u Foču dobio 10.000 KM donacije
Ministar za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Muamer Bandić posjetio je danas Fadila Karadžu, povratnika u opštinu Foča.
Karadža (58) se u selo Rodijelj vratio prije četiri godine iz Starog Grada u Sarajevu. Resorno kantonalno ministarstvo odobrilo mu je jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 10.000 KM za završetak izgradnje kuće i njeno priključivanje na elektrodistributivnu mrežu.

Fadil je ratni vojni invalid koji nema porodicu, a trenutno živi u kući amidžića jer nema finansijskih sredstava da završi radove na svom domu i useli u njega. Živi od skromne penzije i poljoprivrede kojom se bavi uprkos teškom oštećenju kičme.

"Dolaskom ovdje uvjerili smo se da je Fadilu zaista potrebna pomoć kao i da je njegov zahtjev za odobravanjem finansijskih sredstava opravdan. Također smo se uvjerili da je ovo stvarni povratnik koji uprkos teškim životnim prilikama želi ostati 'na svome', a potrebe takvih ljudi Ministarstvo svrstava u svoje prioritete", kazao je ministar Bandić.Dodao je da su Karadži finansijska sredstva dodijeljena na osnovu kantonalne Uredbe za odživi povratak koja propisuje uvjete i kriterije za ovu vrstu pomoći.

Odobrena sredstva Karadža će utrošiti za izvođenje preostalih radova na izgradnji, te vanjskom i unutrašnjem uređenju objekta, za nabavku agregata za struju, a potom i za troškove uvođenja vode i struje u objekt. Inače, sredstva za dosadašnje radove na kući i nabavku građevinskog materijala osiguralo mu je Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica.

"Sretan sam jer sam ovdje. U Sarajevu nemam nikakvu imovinu i sve što želim je samo da što prije uselim u svoj dom", riječi su Fadila Karadže.

Zahvalio je Ministarstvu na dodijeljenoj pomoći, naglašavajući će da biti dovoljna da završi radove na kući, saopćila je Press služba KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: