Nakon skidanja sankcija
0

Povratak nekadašnjih članova GO SDS-a

SRNA
Mirko Šarović
Mirko Šarović
Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) jednoglasno je danas odlučio da Mirko Šarović, Milenko Stanić, Đojo Arsenović, Milovan Bjelica, Dragomir Vasić i Aco Savić, kojima je nedavno sankcije skinuo visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, budu kooptirani u GO stranke.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je novinarima u Prnjavoru u pauzi zasjedanja da je ovo kadrovsko pojačanje veliki dobitak za stranku, koja će, kako je naveo, kao nezaobilazan faktor i u Republici Srpskoj i u BiH biti sposobna da se nosi sa teškim političkim odlukama koje treba da donese u narednom periodu.

Bosić je dodao da je GO SDS formirao Politički savjet stranke, koji čine eminentni i stručni ljudi, a među kojima ima i onih koji su bili pogođeni sankcijama visokog predstavnika, ali i onih koji nisu u SDS, ali čija su stručnost i iskustvo dragocjeni za stranku. 

Potpredsjednik SDS Siniša Gatarić naglasio je da SDS čvrsto stoji na svom ranijem stanovištu da je jedini mogući način funkcionisanja BiH - dejtonska BiH, koja se sastoji od dva entiteta i tri konstutivna naroda. 

"Pokušaji promjene tog principa koji dolaze iz Sarajeva nisu prihvatljivi i u narednom period SDS će učestvovati zajedno sa poslanicima iz RS u skupštini BiH, kao i u ostalim organima, prije svega sa SNSD, ali i sa ostalim srpskim predstavnicima", naglasio je Gatarić.

GO SDS izrazio je zabrinutost zbog ekonomske i socijalne situacije u RS, jer su, kako tvrde, fondovi i budžeti sve prazniji, a dalja zaduživanja RS su nerealan izlaz iz sadašnjeg stanja.

Mirko Šarović, bivši predsjednik RS i srpski član Predsjedništva BiH, izjavio je da je sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da se nakon, kako je rekao, nerazumnih i nepravednih sankcija vrati u GO SDS.
"Sa posebnim zadovoljstvom, kao i ostali uključeni, prihvatio sam da uđem u GO SDS, što smo danas i ozvaničili. Ubijeđen sam da će ulazak svih nas smijenjenih dati novi impuls, kvalitet u radu i rejting SDS. Ni jednog trenutka se nisam premišljao, jer ja sam dijete SDS i sve što sam značajnije postigao u životu postigao sam uz pomoć ove stranke koja me je kandidovala na značajne funkcije", rekao je Šarović.