{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povratak nekadašnjih članova GO SDS-a

S
9.7.2011. u 18:14
0
6
Povratak nekadašnjih članova GO SDS-a
0
Povratak nekadašnjih članova GO SDS-a
Mirko Šarović
Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) jednoglasno je danas odlučio da Mirko Šarović, Milenko Stanić, Đojo Arsenović, Milovan Bjelica, Dragomir Vasić i Aco Savić, kojima je nedavno sankcije skinuo visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, budu kooptirani u GO stranke.
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je novinarima u Prnjavoru u pauzi zasjedanja da je ovo kadrovsko pojačanje veliki dobitak za stranku, koja će, kako je naveo, kao nezaobilazan faktor i u Republici Srpskoj i u BiH biti sposobna da se nosi sa teškim političkim odlukama koje treba da donese u narednom periodu.

Bosić je dodao da je GO SDS formirao Politički savjet stranke, koji čine eminentni i stručni ljudi, a među kojima ima i onih koji su bili pogođeni sankcijama visokog predstavnika, ali i onih koji nisu u SDS, ali čija su stručnost i iskustvo dragocjeni za stranku.

Potpredsjednik SDS Siniša Gatarić naglasio je da SDS čvrsto stoji na svom ranijem stanovištu da je jedini mogući način funkcionisanja BiH - dejtonska BiH, koja se sastoji od dva entiteta i tri konstutivna naroda.

"Pokušaji promjene tog principa koji dolaze iz Sarajeva nisu prihvatljivi i u narednom period SDS će učestvovati zajedno sa poslanicima iz RS u skupštini BiH, kao i u ostalim organima, prije svega sa SNSD, ali i sa ostalim srpskim predstavnicima", naglasio je Gatarić.

GO SDS izrazio je zabrinutost zbog ekonomske i socijalne situacije u RS, jer su, kako tvrde, fondovi i budžeti sve prazniji, a dalja zaduživanja RS su nerealan izlaz iz sadašnjeg stanja.

Mirko Šarović, bivši predsjednik RS i srpski član Predsjedništva BiH, izjavio je da je sa velikim zadovoljstvom prihvatio poziv da se nakon, kako je rekao, nerazumnih i nepravednih sankcija vrati u GO SDS.

"Sa posebnim zadovoljstvom, kao i ostali uključeni, prihvatio sam da uđem u GO SDS, što smo danas i ozvaničili. Ubijeđen sam da će ulazak svih nas smijenjenih dati novi impuls, kvalitet u radu i rejting SDS. Ni jednog trenutka se nisam premišljao, jer ja sam dijete SDS i sve što sam značajnije postigao u životu postigao sam uz pomoć ove stranke koja me je kandidovala na značajne funkcije", rekao je Šarović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: