Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Godine 1573, prve godine uprave Bosne, Ferhad-beg je sa 10.000 do 12.000 ratnika započeo vojni pohod prema Bihaću, a već iste godine je provalio u Hrvatsku..." ...sin grof Vuk Engelberg je pao Sokoloviću u sužanjstvo. Majka Vuka platila je po Pečeviji 30.000 dukata da bi spasila sina, a s tim parama je Ferhad-beg sagradio Ferhadiju u Banja Luci i nabavio njoj vakuf...." Tokom godine 1576. je izvršeno oko 50 do 60 upada u bansku Hrvatsku osmanlijske vojske." krvavim novcem izgradjena dzamija
@trpač...ma poanta price je da sta ima u toj vjeri i kolika je njena moc indoktrinacije da je ljude uspjela uvjerit da se klanjaju u "domu" osvajaca i okupatora kroz povijest...a onda ponosno masu ljiljanima na zastavi, a ovaj ih tada nabijao na kolac zbog tih ljiljana i unistio drzavu...pa to da se netko htio narugat necijoj povijesti, ne bi ovako nesto smislio hebes mi sve...inace gradjevina ko gradjevina lijepo izgleda
Neka bude na hajr,dzamija je zaista lijepa,drago mi je da je ponovo napravljena. Molim dragog Boga da zlim ljudima promjeni svijest da ih ucini plemenitim i odvrati od ponovnog rusenja.
Ljepotica medju dzamijama
Kruha i igara!
samo da nebude incidenata
Mislim da treba da poštujemo jedni druge, kao i da poštujemo sve vjerske objekte. Onaj ko ne poštuje vjeru, tesko da ljude moze poštovati.
ne treba mi vjera niti crkva niti dzamija da bi postovala sve ljude oko sebe.........
Postovati sve znaci postovati i vjerske objekte. Negdje je u tvom komentaru praznina.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Da je u pitanju otvaranje fabrike i zapošljavanje to bi i bila neka vijest. Samo u totalno propalim društvima je otvaranje džamije vijest, u kojoj će novozaposlen biti samo jedan (1) hodža. Kako u Banja Luci i nema povratnika nemojte mi samo maslat da je izgrađena novcem povratnika. A da Turska plaća otvaranje džamija koje je Jugoslavija rušila , koji je rezon ?? Osim onoga radi čega je Erdogan odležao 4 mjeseca: Naše su džamije naša vojska, kubeta naši šljemovi a minareti NAŠI BAJONETI !
@DarthBosniacInvad3R nikada nije bilo ovoliko vjerskih objekata....sada se takmice ko ce imati vise..........dobro je rekao kuga da je neka fabrika u pitanju pa hajde..........no mislim da je lijepo obnoviti ono sto je postajalo, ali se protivim novim objektima
@Raptor Jel misliš ko brojne nove džamije u Sarajevsku: turska, saudisjka, Kralja Fahda, malezijska, indonežanska, libijska a koje su dobile ime po džematlijama koji dadoše pare Bakiru za izgradnju ?