BiH
14

Povodom događaja "Mi čuvamo planetu" iz Njemačke stigao Vaillantov infomobil

Klix.ba
"Mi čuvamo planetu" poruka je tematskog događaja kojim je kompanija Vaillant u Sarajevu obilježila Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača i 141 godinu svog postojanja.

Tematskim događajem na Eiffelovom mostu, u sarajevskom naselju Skenderija, kompanija Vaillant pridružila se milionima organizacija i pojedinaca širom svijeta, koji na ovaj dan, prigodnim aktivnostima podižu svijest o važnosti očuvanja ozonskog omotača za sav život na zemlji.

Bila je ovo prilika i za predstavljanje posljednjih tehnoloških dostignuća u domenu očuvanja planete i njenog omotača, uključujući najnovije sisteme grijanja i hlađenja kompanije Vaillant, na inovativan i do sada nezabilježen način na našim prostorima. Naime, povodom ovog događaja iz Njemačke je stigao Vaillantov infomobil. Svi zainteresovani postojeći i budući korisnici Vaillant uređaja moći se upoznati sa najnovijom "zelenom" inteligentnom tehnologijom grijanja, hlađenja i ventilacije.

Za najmlađe posjetioce organizovan je prigodan program iz kojeg izdvajamo ekološku predstavu - Klovnologija, autora Adnana Lugonjića i Marija Drmaća. Kroz pjesmu i igru Alisa Čajić i Emir Fejzić su, kao klovnovi Kleberli i Klem, djecu podučavali koliko je važno voditi računa o ekologiji.

Cjelodnevni program obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača bit će okončan VIP koktel zabavom, kada sve posjetioce očekuju pokloni, popusti i mnoga iznenađenja. Ovom prilikom posjetiocima će se obratiti i načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević.

Kompanija Vaillant GmbH, sa sjedištem u njemačkom gradu Remscheid, ubraja se u pionire među vodećim kompanijama u području tehnike grijanja u Evropi i jedina je tržišna marka koja nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, ulje, struju, zeolit, vodik, kao i obnovljive izvore energije.

Prema podacima ove kompanije u Sarajevu je Vaillant aparat prvi put instaliran davne 1938. godine.