{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Povodom događaja "Mi čuvamo planetu" iz Njemačke stigao Vaillantov infomobil

16.9.2015. u 20:32
14
1
Povodom događaja "Mi čuvamo planetu" iz Njemačke stigao Vaillantov infomobil
14
Povodom događaja "Mi čuvamo planetu" iz Njemačke stigao Vaillantov infomobil
"Mi čuvamo planetu" poruka je tematskog događaja kojim je kompanija Vaillant u Sarajevu obilježila Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača i 141 godinu svog postojanja.
Tematskim događajem na Eiffelovom mostu, u sarajevskom naselju Skenderija, kompanija Vaillant pridružila se milionima organizacija i pojedinaca širom svijeta, koji na ovaj dan, prigodnim aktivnostima podižu svijest o važnosti očuvanja ozonskog omotača za sav život na zemlji.

Bila je ovo prilika i za predstavljanje posljednjih tehnoloških dostignuća u domenu očuvanja planete i njenog omotača, uključujući najnovije sisteme grijanja i hlađenja kompanije Vaillant, na inovativan i do sada nezabilježen način na našim prostorima. Naime, povodom ovog događaja iz Njemačke je stigao Vaillantov infomobil. Svi zainteresovani postojeći i budući korisnici Vaillant uređaja moći se upoznati sa najnovijom "zelenom" inteligentnom tehnologijom grijanja, hlađenja i ventilacije.

Za najmlađe posjetioce organizovan je prigodan program iz kojeg izdvajamo ekološku predstavu - Klovnologija, autora Adnana Lugonjića i Marija Drmaća. Kroz pjesmu i igru Alisa Čajić i Emir Fejzić su, kao klovnovi Kleberli i Klem, djecu podučavali koliko je važno voditi računa o ekologiji.

Cjelodnevni program obilježavanja Dana zaštite ozonskog omotača bit će okončan VIP koktel zabavom, kada sve posjetioce očekuju pokloni, popusti i mnoga iznenađenja. Ovom prilikom posjetiocima će se obratiti i načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević.

Kompanija Vaillant GmbH, sa sjedištem u njemačkom gradu Remscheid, ubraja se u pionire među vodećim kompanijama u području tehnike grijanja u Evropi i jedina je tržišna marka koja nudi kompletan program za udobnost stanovanja i pripremu potrošne tople vode koristeći sve energente: plin, ulje, struju, zeolit, vodik, kao i obnovljive izvore energije.

Prema podacima ove kompanije u Sarajevu je Vaillant aparat prvi put instaliran davne 1938. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: