Općina Centar
0

Povodom Božića prijem za članove porodica poginulih boraca

FENA
Povodom velikog katoličkog blagdana Božića danas je u Općini Centar organizovan tradicionalni prijem za članove deset porodica poginulih boraca.

Boračkim porodicama uručena je simbolična novčana pomoć od po 100 KM te poklon kalendar ove općine.

Novčana pomoć osigurana je na prijedlog Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Općine Centar.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Općine Centar Slaven Kovačević poželio je dobrodošlicu članovima porodica poginulih boraca te kazao da se trebaju osjećati kao u "svojoj kući".

  • Ovo je nešto što mi s Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca organizujemo već mnogo godina. Mi sve vjerske praznike obilježavamo jer mislimo da je to bogatstvo multietničnosti ove općine, izjavio je Kovačević.

  • Izborili smo se da Općina Centar svake godine primi članove porodica poginulih šehida i boraca da bi se porazgovaralo o određenim građanskim problemima. Ova općina uvažila je ovaj prijedlog i sjetila se ugrožene kategorije ljudi, izjavio je predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Sefer Halilović.

Zdenka Kučera za vrijeme rata u BiH izgubila je sina i muža. Kazala je da danas veoma loše živi s dvoje djece i neriješenim stambenim pitanjem. Ipak, istakla je da je simbolični vid novčane pomoći lijep i topao gest.

  • Sretna sam i stvarno mi je drago da nas se neko sjetio poslije toliko godina, izjavila je Kučera.

Novčanu pomoć od po 100KM dobili su i Jagoda Abazović, Zora Časar, Spomenka Gačnik, Juro Kozina, Vinko Lovrić, Perak Stanić, Zerina Šerer, Mila Tadić-Nišić te Zdenko Vavra.