Prijem povodom Božića
0

Općina Centar pomogla porodice poginulih boraca pravoslavne vjere

FENA
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sarajevo Slaven Kovačević uručio je danas na prijemu simboličnu pomoć od po 100 KM porodicama poginulih boraca pravoslavne vjere povodom nadolazećeg Božića.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Uručenje simbolične pomoći povodom vjerskih praznika postala je već tradicija u ovoj Općini, a Kovačević ističe da je Općina Centar jedna od rijetkih u BiH koja svake godine osigurava novac u budžetu za tu namjenu.

"Ovim činom cilj nam je ukazati na multietničnost općine i BiH, ali i na različitost među grupacijama zbog čega se okupljamo za sva tri vjerska praznika", navodi Kovačević.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Predsjednik općinske Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Sefer Halilović također je istaknuo važnost podrške ove Općine, jer su porodice poginulih boraca najranjivija kategorija boračke populacije.

Kazao je i da je današnji prijem upriličen iz lijepe namjere kako bi se ukazalo porodicama da nisu zaboravljene te da mu je žao što mu se svi koji su pozvani nisu odazvali.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Ipak, na prijedlog Udruženja porodica šehida i poginulih boraca simbolična pomoć osigurana je za Daru Bekić, Tatjanu Bosiljčić, Branislavu Glišić, Vjeru Matrak, Divnu Milović, Anu Miljanović, Desanku Paradžik-Majstorović, Darija Radosavljevića, Vesnu Šandrk-Miletić i Milijanu Šolaja.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević i općinski načelnik Dževad Bećirević, u povodu velikog hrišćanskog praznika Božića uputili su uime Općine Centar i svoje ime, iskrene čestitke svim pravoslavnim vjernicima u Bosni i Hercegovini i mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Nikolaju lično.