Povećan nivo Save u Gradišci

S
SRNA
4.1.2010. u 11:49
0
0
Povećan nivo Save u Gradišci
0
Povećan nivo Save u Gradišci
Zbog obilnih kiša koje su padale proteklih dana, vodostaj Save u Bosanskoj Gradišci jutros je porastao za 15 centimetara, što je malo iznad kote redovne odbrane od poplave, rekao je Srni hidrolog Darko Borojević.
Borojević je naveo da vodostaj Save u Gradišci iznosi 715 centimetara, a u Srpcu 855 centimetara i u porastu je za osam centimetara.

Prema njegovim riječima, vodostaj Vrbasa je 200 centimetara, što nije ni blizu alarmantne kote.

"Alarmantno stanje je u Gradišci i Novom Gradu nizvodno gdje je vodostaj preko kote", rekao je Borojević i dodao da Republički hidrometeorološki zavod redovno obavještava odsjeke civilne zaštite o vodostaju i da oni moraju da budu u pripravnosti u slučaju porasta vodostaja rijeka.

Govoreći o situaciji u Semberiji, on je naveo da vodostaj Save kod Rače iznosi 651 centimetar i da je u porastu za 30 centimetara, što je takođe preko kote redovne odbrane od poplave.

Kako saznaje Srna na terenu, zbog porasta vodostaja Save više od osam dana poplavljeno je zemljište između korita Save i odbrambenog nasipa od bijeljinskog sela Crnjelovo do ušća Drine kod Rače.

U atarima sela Crnjelovo, Batković, Ostojićevo, Brodac, Velino Selo i Rača pod vodom su i dalje vikendice i kuće za odmor, voćnjaci, njive i šume.


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: