{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđeno imenovanje Simića i Marjanca

F
10.6.2009. u 18:56
0
0
Potvrđeno imenovanje Simića i Marjanca
0
Potvrđeno imenovanje Simića i Marjanca
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdio je danas Odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića o imenovanju Mladena Simića za zamjenika ministra komunikacija i transporta BiH te Živka Marjanca za zamjenika ministra odbrane za politiku i planiranje BiH.
Imenovani su u okviru sjednice položili i svečanu zakletvu.

Imenovani su i članovi Posebne istražne komisije koju sačinjavaju po jedan predstavnik iz svake parlamentarne stranke te nezavisni zastupnici.

Predstavnički dom dao je saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o ekonomskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije kao i Sporazuma između Vijeća ministara BiH I Vlade Crne Gore o provođenju graničnih provjera na zajedničkim graničnim prijelazima.

Data je i saglasnost za ratificiranje Aneksa II Sporazuma između BiH i Kraljevine Norveške o finansiranju projekta u korist pravosuđa i/ili sudova i tužilaštava u BiH kao i dodatnog protokola Krivičnopravne konvencije protiv korupcije te Evropske konvencije o obavještenjima o stranom pravu s Dodatnim protokolom.

Saglasnost za ratificiranje data je i za Amandman na Konvenciju o osnivanju Vijeća za carinsku suradnju, Protokol između Ministrstva sigurnosti BiH i MUP-a Republike Srbije o provođenju zajedničkih patrola uz zajedničku državnu granicu kao i Protokol između Ministarstva sigurnosti BiH i MUP-a Republike Srbije o održavanju redovnih sastanaka predstavnika na državnom, regionalnom i lokalnom nivou.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: