{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena presuda Maliću za ratni zločin u BiH

F
21.5.2010. u 18:44
0
2
Potvrđena presuda Maliću za ratni zločin u BiH
0
Potvrđena presuda Maliću za ratni zločin u BiH
Vijeće za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu, kojim je predsjedavao sudija Siniša Važić, potvrdilo je prvostepenu presudu Okružnog suda kojom je Nenad Malić proglašen krivim za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Bosni i Hercegovini i osuđen na 13 godina zatvora.
Malić je proglašen krivim za ratni zločin počinjen nad civilima 21. decembra 1992. godine, kada je, u večernjim satima, u dvorištu kafane "Fontana u Starom Majdanu, općina Sanski Most u BiH, kao pripadnik 6. krajiške brigade Vojske Srpske Republike BiH, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, ubio dvojicu Bošnjaka a jednog pokušao ubiti.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno utvrdio činjenično stanje, te ne postoje bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nije povrijeđen Krivični zakonik.

Kako se navodi u saopćenju, neosnovana je i žalba tužioca za ratne zločine i branioca optuženog Nenada Malića u dijelu odluke o krivičnoj sankciji, jer je prvostepeni sud pravilno utvrdio sve okolnosti koje su od značaja za izricanje kazne, prenosi Tanjug.

Te razloge prihvata i Apelacioni sud jer smatra da je takva kazna srazmjerna težini izvršenog krivičnog djela i stepenu krivice optuženog Malića, navedeno je u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: