{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena oslobađajuća presuda Harisu Bašiću

F
9.6.2011. u 16:19
0
0
Potvrđena oslobađajuća presuda Harisu Bašiću
0
Potvrđena oslobađajuća presuda Harisu Bašiću
Sud Bosne i Hercegovine otpremio je drugostepenu presudu u predmetu Haris Bašić i drugi kojom se kao neosnovana odbija žalba Tužilaštva BiH i potvrđuje prvostepena presuda Suda od 23. decembra 2010. godine.
Prvostepenom presudom optuženi Haris Bašić i Enis Ajkunić oslobođeni su optužbe za krivično djelo nesavjestan rad u službi iz člana 224. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

Protiv prvostepene presude žalbu je izjavio tužilac Tužilaštva BiH, pobijajući presudu iz razloga bitne povrede odredaba krivičnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje i povrede krivičnog zakona, uz prijedlog da Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine žalbu uvaži, prvostepenu presudu ukine i odredi održavanje pretresa pred vijećem Apelacionog odjeljenja.

Branilac optuženih dostavio je pismeni odgovor na žalbu u kojem ističe da su svi žalbeni prigovori Tužilaštva BiH neosnovani, te predložio Apelacionom vijeću Suda Bosne i Hercegovine, da žalbu Tužilaštva BiH odbije kao neosnovanu i potvrdi prvostepenu presudu.

Nakon javno održane sjednice, Apelaciono vijeće je ispitalo pobijanu presudu u granicama žalbenih prigovora, te na temelju tako izvršene ocjene donijelo odluku da potvrdi prvostepenu presudu, saopćeno je iz Suda BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: