Prodaja droge
1

Potvrđena optužnica u predmetu "Treska": Tantuli i ostalima ponovo produžen pritvor

Piše: M. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu u predmetu "Treska", kojom se Mirzu Tantulu i još 12 osoba tereti za neovlaštenu proizvodnju i prodaju opojnih droga. Svima je, osim Elviri Tahirović, produžen pritvor za još dva mjeseca.

Optuženi u ovom predmetu su Mirza Tantula (1991.) i njegova nevjenčana supruga Elvira Tahirović (1995.), Vedran Janjić (1989.), Amer Muratović zvani Rus (1997.), Vedad Višnjić (1991.), Mirela Batuša (1988.), Dino Haseta (1995.), Edin Mekić (1980.), Adis Bučan (1983.), Elvir Podrug (1974.), Senad Pendek (1988.) i Hajro Beganović (1964.). Njih se tereti da su kao pripadnici organizirane grupe stavljali nabavljali, prepakivali i prodavali kanabis i speed.

Optužene se tereti da su od maja do septembra 2017. godine kao pripadnici organizirane grupe na čijem čelu je bio optuženi Mirza Tantula, nabavljali, prepakivali i prodavali opojnu drogu kanabis i spid na području Kantona Sarajevo i šire.

Za krivično djelo neovlaštenog nabavljanja, držanja i nošenja oružja i municije optuženi su Mirza Tantula, Vedad Višnjić, Fahrudin Velić i Elvir Podrug.

Oni su uhapšeni 13. septembra prošle godine u akciji kodnog naziva "Treska" koju su izveli službenici Federalne uprave policije u saradnji s MUP-om KS, a po nalogu Tužilaštva KS. Od tada se nalaze u pritvoru, a Elviri Tahirović su određene mjere zabrane jer je prilikom hapšenja utvrđeno da je majka bebe koja je tada bila stara 26 dana.