{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica u predmetu Smiljanić

F
27.11.2009. u 12:12
0
1
Potvrđena optužnica u predmetu Smiljanić
0
Potvrđena optužnica u predmetu Smiljanić
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je 26. novembra optužnicu u predmetu Mladen Smiljanić, koja optuženog tereti za krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlasti.
Prema navodima iz optužnice, optuženi Smiljanić je od 1. jula do 30. septembra 2008., dok je radio kao istražitelj za potrage i potražnu djelatnost u Policiji Brčko Distrikta BiH, a ujedno i kao kontakt osoba Ureda za saradnju s Interpolom, od njemu poznate osobe zatražio finansijsku korist u zamjenu za neprosljeđivanje informacije za postojanje međunarodne potjernice.

Nadalje, optuženi Smiljanić, dok je radio kao policijski istražitelj Policije Brčko Distrikta, od 9. decembra 2008. godine do 31. januara 2009. godine, u operativnu bazu podataka za potrage u Policiji Brčko Distrikta, namjerno nije unio međunarodnu potjernicu izdatu od Suda BiH, a prema kojoj je tražena osoba za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom podstrekavanje na zloupotrebu službenog položaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: