Tužilaštvo ZDK
31

Potvrđena optužnica protiv SDP-ovog zastupnika u Parlamentu FBiH Senaida Begića

Klix.ba
Senaid Begić (Foto: E. M./Klix.ba)
Senaid Begić (Foto: E. M./Klix.ba)
Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv aktuelnog zastupnika SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Senaida Begića.

Optužnica je podignuta zbog krivičnog djela produženo krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivično djelo prevara u službi. Kako je navedeno, optužnica je podignuta i protiv Omera Avdaković (funkcionera SBB-a) zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlatćenja.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 30. aprila 2019. godine od sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda u Zenici.

"Optužnicom se Senaidu Begiću stavlja na teret da je kao službena osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja pribavio korist sebi i drugom i nanio štetu drugom, te da je kao službena osoba u Federaciji BiH, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, davanjem lažnih podataka doveo u zabludu ovlaštenu osobu, dok se Omeru Avdaković stavlja na teret da je kao odgovorna osoba u Federaciji BiH iskorištavanjem svojih službenih ovlaštenja pribavio korist drugima i nanio štetu drugom", piše u saopćenju Tužilaštva ZDK.

Kompletnu optužnicu možete pročitati ovdje.