|

Potvrđena optužnica protiv Monike Ilić

Potvrđena optužnica protiv Monike Ilić
0
S
SRNA
7.3.2012. u 12:13
0
komentara
0

dijeljenja
Potvrđena optužnica protiv Monike Ilić
Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu protiv Monike Karan Ilić za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Brčkog 1992. godine.
Ona je optužena u osam tačaka da je od početka maja do 10. jula 1992. godine u Brčkom u koncentracionom logoru "Luka" i Stanici javne bezbjednosti svakodnevno vršila mučenja, nečovječna postupanja, nanosila velike patnje, povređivala tjelesni integritet i zdravlje, te vršila fizička i psihička zlostavljanja civilnog stanovništva.

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je 1. marta optužnicu protiv Monike Karan Ilić, koja se od 20. decembra prošle godine nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

"Pritvor joj je određen s obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela", podsjeća se u saopštenju Tužilaštva.

Monika Karan Ilić je optužena prema članu 142 stav 1 preuzetog Krivičnog zakona SFRJ, pošto je taj zakon važio u vrijeme izvršenja krivičnog djela.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.