{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica protiv Monike Ilić

S
7.3.2012. u 12:13
0
0
Potvrđena optužnica protiv Monike Ilić
0
Potvrđena optužnica protiv Monike Ilić
Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu protiv Monike Karan Ilić za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području Brčkog 1992. godine.
Ona je optužena u osam tačaka da je od početka maja do 10. jula 1992. godine u Brčkom u koncentracionom logoru "Luka" i Stanici javne bezbjednosti svakodnevno vršila mučenja, nečovječna postupanja, nanosila velike patnje, povređivala tjelesni integritet i zdravlje, te vršila fizička i psihička zlostavljanja civilnog stanovništva.

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je 1. marta optužnicu protiv Monike Karan Ilić, koja se od 20. decembra prošle godine nalazi u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva.

"Pritvor joj je određen s obzirom da se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela", podsjeća se u saopštenju Tužilaštva.

Monika Karan Ilić je optužena prema članu 142 stav 1 preuzetog Krivičnog zakona SFRJ, pošto je taj zakon važio u vrijeme izvršenja krivičnog djela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: