|

Potvrđena optužnica protiv Jašarevića, Mulahmetovića i Kešetovića

Potvrđena optužnica protiv Jašarevića, Mulahmetovića i Kešetovića
1
F
FENA
3.4.2012. u 16:41
0
komentara
1

dijeljenja
Potvrđena optužnica protiv Jašarevića, Mulahmetovića i Kešetovića
Općinski sud u Gradačcu potvrdio je optužnicu koju je podiglo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona protiv Elvira Jašarevića (28), Nedžada Mulahmetovića ( 30) i Semira Kešetovića (26), svi s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnova sumnje da su u grupi počinili kazneno djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa napadom na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, saopćio je glasnogovornik Tužilaštav TK Admir Arnautović.
U optužnici je navedena osnova sumnje da su spomenuti 5. marta ove godine u Srebreniku, u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada, prvo grubo vrijeđali goste i konobaricu u lokalu, a zatim, prijeteći hladnim oružjem, fizički zlostavljali djevojku naročito drskim i bezobraznim ponašanjem. Tek nakon pozivanja policije od strane vlasnika napustili su lokal.

Istog dana u drugom ugostiteljskom objektu u Srebreniku verbalno su vrijeđali goste, a kada je stigla patrola policije kako bi spriječila nasilničko ponašanje, optuženi su ih grubo verbalno vrijeđali i uputili im veći broj prijetnji.

Prilikom lišavanja slobode sva trojica su fizički nasrnuli na policajce, a Jašarević je prilikom napada koristio nož i prijetio policajcima da će ih ubiti.

Policajci su slomili otpor napadača i lišili ih slobode. Općinski sud Gradačac prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja optuženim produžio pritvor za još dva mjeseca.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.