BiH
1

Potvrđena optužnica protiv Jašarevića, Mulahmetovića i Kešetovića

FENA
Općinski sud u Gradačcu potvrdio je optužnicu koju je podiglo Tužilaštvo Tuzlanskog kantona protiv Elvira Jašarevića (28), Nedžada Mulahmetovića ( 30) i Semira Kešetovića (26), svi s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnova sumnje da su u grupi počinili kazneno djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa napadom na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, saopćio je glasnogovornik Tužilaštav TK Admir Arnautović.

U optužnici je navedena osnova sumnje da su spomenuti 5. marta ove godine u Srebreniku, u jednom ugostiteljskom objektu u centru grada, prvo grubo vrijeđali goste i konobaricu u lokalu, a zatim, prijeteći hladnim oružjem, fizički zlostavljali djevojku naročito drskim i bezobraznim ponašanjem. Tek nakon pozivanja policije od strane vlasnika napustili su lokal.

Istog dana u drugom ugostiteljskom objektu u Srebreniku verbalno su vrijeđali goste, a kada je stigla patrola policije kako bi spriječila nasilničko ponašanje, optuženi su ih grubo verbalno vrijeđali i uputili im veći broj prijetnji.

Prilikom lišavanja slobode sva trojica su fizički nasrnuli na policajce, a Jašarević je prilikom napada koristio nož i prijetio policajcima da će ih ubiti.

Policajci su slomili otpor napadača i lišili ih slobode. Općinski sud Gradačac prihvatio je prijedlog postupajućeg tužitelja optuženim produžio pritvor za još dva mjeseca.