Zavezana i zadavljena
0

Potvrđena optužnica protiv Enesa Nurkića za ubistvo Aleksije Milutinović

Piše: D. Brkić
Aerodrom Dubrave (Foto: Arhiv)
Aerodrom Dubrave (Foto: Arhiv)
Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzla protiv Enesa Nurkića (48) iz Živinica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ubistvo Aleksije Milutinović (50) u augustu prošle godine. Ujedno, postupajući tužilac je predložio i produženje pritvora za još dva mjeseca.

"Postoji osnovana sumnja da je Nurkić u razdoblju od 19. do 23. augusta, u unajmljenom stanu u Živinicama, Aleksiji Miloradović zadao nekoliko udaraca u glavu, a onda joj stegnuo omču oko vrata i zadavio je. Nakon počinjenog ubistva, samoljepljivom trakom je ženi svezao noge oko članaka i ruke oko prsa, umotao tijelo u čaršaf i odvezao u mjesto Lužnjak na lokaciju nekadašnjeg vojnog aerodroma u Donjim Dubravama", navodi glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović.

Tijelo ubijene žene pronađeno je 23. augusta, a psi lutalice su dodatno oskrnavili leš. Nakon obavljene obdukcije Aleksija Miloradović je pod NN oznakom pokopana na groblju Trnovac, a krajem prošle godine obavljena je ekshumacija i sahrana u okolici Niša.

Nurkić i Miloradović su se, navodno, upoznali u Švicarskoj, a sumnja se kako je svirepi zločin počinjen iz koristoljublja.