Kantonalno tužilaštvo TK
0

Osamnaest godina zatvora za Enesa Nurkića zbog ubistva

FENA
Kantonalni sud Tuzla je u prvostepenom postupku, po optužnici Kantonalnog tužilaštva TK, donio osuđujuću presudu i izrekao kaznu zatvora u trajanju od 18 godina za Enesa Nurkića (49) iz Živinica zbog postojanja osnovane sumnje da je krajem augusta 2012. godine počinio ubistvo pedesetogodišnje državljanke Republike Srbije Aleksije Miloradović, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva TK.

Nurkić je tokom glavnog pretresa pred Vijećem Kantonalnog suda Tuzla priznao krivnju.

Nurkić se optužnicom Tužilaštva tereti da je krajem augusta 2012. godine u iznajmljenom prizemlju kuće u Živinicama koju je koristio, Aleksiji Miloradović zadao nekoliko udaraca u glavu, te joj oko vrata stegnuo omču što je dovelo do gušenja i smrti ove žene.

Nakon počinjenog ubistva je samoljepljivom trakom ženi povezao noge oko članaka i ruke oko prsa, umotao tijelo u platneni čaršaf i odvezao u mjestu Lužnjak u blizini hangara bivšeg vojnog aerodroma u Donjim Dubravama na području općine Živinice, podsjećaju u saopćenju.

U jutarnjim satima 23. augusta 2012. godine na ovoj lokaciji je pronađeno tijelo tada nepoznate žene.

Nepuna dva mjeseca poslije ubistva, nakon opsežne istrage koju je vodio postupajući tužilac i pripadnici MUP- a TK, sarađujući sa većim brojem institucija, policijskih agencija u BiH i inostranstvu i struktura Interpola, otkriven je identitet ubijene žene i tada osumnjičene osobe.