BiH
0

UZNEMIRUJUĆE / Potvrđena optužnica protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića: Poznati stravični detalji ubistva Arnele Đogić

Piše: A. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo u Zenici potvrdilo je optužnicu protiv Avdije Selimovića i Muriza Brkića zbog ubistva 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova.

U optužnici koju je sačinilo Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, između ostalog se navodi kako su Selimović i Brkić na okrutan i svirep način ubili djevojku, nanijevši joj prvo teške tjelesne povrede, a zatim je usmrtili nožem.

Detalje ubistva Arnele Đogić iz Olova, koje je Tužilaštvo ZDK objavilo na svojoj zvaničnoj web stranici, prenosimo u skraćenom obliku uz izostavljanje posebno uznemirujućih dijelova.

Dana 27. februara 2016. godine, u Olovu, nakon što su se dogovorili da zajedno usmrte Đ. A., koja se prethodno duži period zabavljala s Avdijom i nakon prekida veze započela vezu s drugom osobom, na šta je Avdija bio ljubomoran, on automobilom odlazi u mjesto Ceribašići-Sokolac po Brkić Muriza kojeg dovozi u Olovo.Oko 16:00 sati dovezli su se na lokalitet Čudanski krševi da pregledaju i utvrde mjesto gdje je najpogodnije da nakon što usmrte A.Đ., njeno tijelo sakriju.

Kada su pregledali teren, odvezli su se nazad u Olovo u kafić gdje su konzumirali alkohol, a zatim se odvezli do mjesta zvano Brda gdje je Muriz izašao iz vozila i ostao čekati da se Avdija u Olovu nađe sa A..Đ i doveze je na mjesto gdje ga je Muriz čekao. Kako se Avdija po prethodnom dogovoru putem Facebooka oko 18:30 sati našao sa A. Đ. ispred zgrade, a ona sjela u njegovo vozilo na zadnje sjedište, krenuo je u pravcu mjesta gdje je Muriz čekao da je Avdija doveze.

Dovezavši se do mjesta zvanog Brda, Avdija je zaustavio vozilo u koje je Muriz ušao i sjeo na mjesto suvozač i odmah se obratio Avdiji riječima: "Avdija, hoćemo li sada", na što je on vozeći prema mjestu Čudanski krševi odgovorio: "Odmah".

Nakon toga je Muriz između prednjih sjedišta prešao na zadnje sjedište i odmah A. Đ. počeo udarati zatvorenim pesnicama u predjelu glave, na što je ona zajaukala: "Joj, Avdija" i plačući molila: "Nemoj, molim te".

Avdija je nakon dolaska na mjesto zvano Velika krivina zaustavio vozila, izašao iz njega, zapalio cigaretu, a onda iz gepeka vozila izvadio pvc uže za vezanje "bala" sijena. Uže su joj vezali preko usta stežući joj jezik i donji lobanjski dio glave da ne bi mogla zapomagati.

Nakon toga Avdija vozilom nastavlja kretanje prema mjestu Čudanski krševi i dok je upravljao vozilom, jednom rukom je "rovio" po džepu kaputa A. Đ., odakle je izvadio mobitel, saobraćajnu, ličnu, vozačku dozvolu, kreditnu karticu i oko 190 KM. Dovezavši se do utvrđenog mjesta Čudanski krševi, Avdija zaustavlja vozilo, obaraju mjesto suvozača i preko njega izvlače A. Đ. iz vozila, bacaju je potrbuške na zemlju, a onda Avdija iz vrata vozila uzima nož dužine oko 15 cm, daje ga Murizu govoreći: "Uradi to da ne ostane živa".

Nakon što su je usmrtili, tijelo su bacili niz liticu visoku 70-ak metara.

Tada sjedaju u vozilo i vozeći prema Olovu, Avdija zaustavlja vozilo i u rijeku Stupčanicu baca nož, a u toku vožnje iz mobitela A.Đ. vadi karticu, mobitel lomi rukama i baca u granje, nastavljajući dalje vožnju do naselja Solun gdje Muriz u prodavnici kupuje cigarete i četiri pive koje piju tokom vožnje. U mjestu Čunište izlaze iz vozila, peru ruke, bacaju maramice kojim su brisali ruke, nastavljaju vožnju prema Carevoj Ćupriji, na kom dijelu puta Avdija iz vozila izbacuje ličnu kartu A. Đ., a na mostu u Carevoj Ćupriji u rijeku bacaju i njene ostale dokumente.

Dolaskom u Carevu Ćupriju odlaze u kafanu "San Remo" gdje su uz muziku uživo pili, pjevali, igrali i plaćali piće gostima, naručivali pjesme i tako trošili novac ubijene A. Đ. sve do 23:30 sati kada su napustili kafanu.