BiH
139

Danas presuda za ubistvo Arnele Đogić

Piše: A. B.
Kantonalni sud u Zenici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kantonalni sud u Zenici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Na Kantonalnom sudu u Zenici počelo je ročište na kojem se razmatra priznanje krivice Avdije Selimovića i Muriza Brkića za ubistvo Arnele Đogić (24) iz Olova, potvrđeno je za Klix.ba iz zeničkog Kantonalnog suda.

Ročište je počelo u 9 sati, a danas bi nakon saslušanja Selimoviću i Brkiću trebala biti izrečena presuda. Njih dvojica su prethodno priznali krivicu za ubistvo djevojke.

Selimović i Brkić dobrovoljno su priznali sve navode optužnice za ubistvo kazavši kako na njih niko nije vršio pritisak prilikom izvršenja krivičnog djela.

Prema navodima iz ranije objavljene optužnice, oni su prvo pretukli Arnelu, a potom joj preko usta vezali PVC uže stežući joj jezik i donji dio lobanje kako ne bi mogla dozivati pomoć.

Kada su stigli na mjesto Čudanski krševi, izvukli su je iz vozila. Avdija je Murizu dao nož, a on je potom zaklao Arnelu. Bacili su je niz 70 metara duboku liticu prema kanjonu rijeke Stupčanice.

Tijelo je pronađeno nakon trodnevne potrage. Selimović i Brkić su uhapšeni istog dana, a policiji su priznali kako su ovo gnusno djelo počinili zbog ljubomore, jer je Arnela prekinula ljubavnu vezu s Avdijom.