{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica protiv 11 osoba zbog autokriminala

F
29.3.2011. u 16:24
0
1
Potvrđena optužnica protiv 11 osoba zbog autokriminala
0
Potvrđena optužnica protiv 11 osoba zbog autokriminala
Foto: Ilustracija
Općinski sud Tuzla potvrdio je optužnicu koju je podiglo Kantonalno tužiteljstvo Tuzlanskog kantona protiv 11 osoba, i to Hanasa Šehovića, Aldina Šehovića, Sanela Karahmeta, Asima Šišića, Saudina Šatorovića, Sadbera Mrkaljevića, Amira Šiljkovića, Ivice Marjanovića, Mirze Čivića, Senada Kesića i Vinka Vinkovića zbog sumnje da su počinili produženo kazneno djelo - teška krađa, a vezano za krađe i prodaju automobila na području Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Posavskog kantona.
U optužnici je navedeno da su spomenuti, dijeleći uloge u organizaciji i vršenju krađa automobila na području tri kantona, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi ukrali veći broj automobila te vršili njihovo skrivanje, prodaju trećim licima i rastavljanje automobila u dijelove radi daljnje prodaje.

Nakon potvrđivanja optužnice, na prijedlog Tužiteljstva, Općinski sud Tuzla produžio je pritvor za još dva mjeseca za devet osoba koji su od ranije bili u pritvoru i to H. Šehoviću, A. Šehoviću, Karahmetu, Šišiću, Šatoroviću, Mrkaljeviću, Šiljkoviću, Marjanoviću i Kesiću.

U istom predmetu Tužilaštvo i dalje provodi istragu protiv još tri osobe s inicijalima A. P, M. K i S. Š za koje se sumnja da su pripadali ovoj grupi i učestvovali u krađama automobila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: