|

Pritvor za četiri člana automafije u Tuzli

Pritvor za četiri člana automafije u Tuzli
0
S
Sarajevo-x.com
18.1.2011. u 11:52
1
komentara
0

dijeljenja
Pritvor za četiri člana automafije u Tuzli Foto: Ilustracija
Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Aldina Šehovića, Asima Šišića, Sadbera Mrkaljevića i Ivicu Marjanovića zbog postojanja osnovane sumnje da su u grupi počinili produženo krivično djelo - Teška krađa- iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a vezane za krađe automobila na području Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Posavskog kantona.
Protiv pomenutih je Kantonalno tužilaštvo TK donijelo naredbu o proširenju istrage zbog osnovane sumnje da su u navedenim područjima, u dužem vremenskom periodu, učestvovali u krađama automobila.

Odmah nakon provedene operativne akcije 27.12. 2010. godine koju je vodilo Kantonalno tužilaštvo i MUP TK, u saradnji sa MUP-ovima Zeničko-dobojskog i Posavskog kantona, u kojoj su lišene slobode 22 osobe, a protiv 14 osumnjičenih je donesena naredba o provođenju istrage, na prijedlog Tužilaštva pritvor je određen za 6 osoba, Hanasa Šehovića, Sanela Karahmeta, Saudina Šatorovića, Amira Šiljkovića, Senada Kesića i Vinka Vinkovića.

Trenutno je u pritvoru 10 od 14 osoba protiv kojih se provodi istraga od strane Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona u vezi sa krađama automobila.

Istraga je u toku.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...