Konferencija u Mostaru
0

Potrošač - generator gospodarskog razvoja

Sarajevo-x.com
10. i 11. marta u hotelu Ero u Mostaru, biće organizirana regionalna konferencija o zaštiti potrošača pod nazivom "Potrošač – generator gospodarskog razvoja“, sa početkom u 10 sati.

Svjesni svih turbulencija koje su zadesile cjelokupnu svjetsku ekonomiju te vođeni zajedničkom idejom o pravilnom tretiranju problematike zaštite potrošača, odlučili smo cjelokupnoj BiH javnosti ponuditi znanstveni skup koji bi na svojevrstan način trebao dati odgovore na pitanja pravne regulacije, sinergijskog djelovanja vladinog I nevladinog sektora te odnosa potrošača i tržišta u suvremenom društvu, saopćeno je iz mostarske udruge Futura, koja organizira ovu konferenciju.

Naime, svi eminentni ekonomski stručnjaci kažu kako je kriza istovremno i prilika, mogućnost ili šansa. Svjedoci smo kako bilo koja vrsta gospodarskog prosperiteta bez zainteresiranog, kupovno moćnog i na koncu zadovoljnog potrošača nije moguća.

Potrošač je najjača karika u lancu proizvodnje, distribucije i na kraju upotrebe bilo kojeg proizvoda ili usluge. Zato ova konferencija koja ima za svrhu nužno otvaranje dijaloga između predstavnika akademske zajednice, institucija vlasti, gospodrastvenika ali i civilnog društva u cilju razmjene mišljenja i iskustava za pronalaženje i davanje najboljih odgovora na pitanje adekvatne zaštite potrošača, koji na koncu kako i sam naziv konferencije kaže predstavlja generatora gospodarskog prosperiteta.

Organizatori konferencije su Federalno ministarstvo trgovine, Udruga za unapređenje kvalitete življenja Futura, Savjet potrošača Bosanskopodrinjskog kantona te Udruženje potrošača iz Tuzle.

Konferencija traje dva dana i imat će se prilika čuti mnoga kvalitetna izlaganja eminentnih stručnjaka iz regiona, pogledati dva dokumentarno-edukativna filma na temu zaštite potrošača u BiH, učestvovati u diskusiji te donijeti odgovarajuće zaključke.