BiH
11

Potrebna finansijska sredstva za dovršetak dogradnje škole u Dobroševićima

Klix.ba
Predstavnici Općine Novi Grad Sarajevo obišli su gradilište u naselju Dobroševići.

Radovi na proširenju školskog objekta počeli su u oktobru prošle godine, a ukoliko Vlada Kantona Sarajevo rebalansom budžeta obezbijedi nedostajuća finansijska sredstva, radovi bi mogli biti završeni do početka naredne školske godine.

Osnovna škola Dobroševići jedna je od rijetkih u Kantonu Sarajevo u kojoj se nastava za 572 učenika odvija u šest učionica, a zbog nedostatka učioničkog i drugog prostora slobodne aktivnosti se uglavnom odvijaju subotom. Školu pohađa 95 učenika po jednom odjeljenju, a nastava se zbog nedostatka prostora odvija u dvije smjene i međusmjeni, tako da je bilo neophodno hitno krenuti u rješavanje ovog problema.

Obzirom na hitnost realizacije ovog projekta, na dogradnji škole radilo se i tokom zime, tako da su dosadašnji radovi izvedeni u rekordno kratkom roku. Završeni su grubi građevinski radovi na izgradnji niskog i visokog prizemlja, te su u toku pripreme za zadnju ploču i završetak konstrukcije objekta, nakon čega je planirano izvođenje radova na instalacijama, te hidroizolaterskih, krovopokrivačkih i ostalih radova.