Kobni skok u Neretvu
0

Potraga za tijelom Australijanca još traje

Sarajevo-x.com
Stari most u Mostaru (Foto: RTM.ba)
Stari most u Mostaru (Foto: RTM.ba)
Tijelo Dylana Kanea Etheringtona, mladića iz Australije koji je nedavno skočio sa Starog mosta u Mostaru, još uvijek nije pronađeno, izjavio je za Sarajevo-x.com Srećko Bošnjak, portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

"Ekipe još uvijek tragaju za njim. Svakodnevno se izviđaju obale rijeke Neretve, a potraga se radi u koordinaciji sa hrvatskim vlastima s obzirom da je vodostaj rijeke visok zbog čega tijelo nekada može otplutati mnogo dalje, pa čak i do ušća", kazao je Bošnjak.

Dylan Kane Etherington 22. februara skočio je sa sjeverne strane mosta i u Neretvu upao na leđa. U trenutku nesreće sa njim su bila još dva mladića koja su snimila čitav događaj, međutim snimak nisu htjeli ustupiti javnosti.

Dylan Kane Etherington (22) je inače britanskog porijekla, ali je bio nastanjen u Australiji. On je bio veoma talentovan i uspješan mladić, a o Mostaru i Starom mostu saznao je čitajući turističke prospekte, te se odlučio doći u BiH, te i sam skočiti iako su ga prijatelji koji su bili s njim odgovarali od te ideje.

Potraga za nestalim mladićem se nastavlja.