Rodbina i prijatelji šokirani
0

Mladić nestao u Neretvi bio je drag i uspješan producent

Sarajevo-x.com
Dylan Kane Etherington
Dylan Kane Etherington
Mladić iz australijskog grada Byron Baya, koji je u ponedjeljak skočio sa Starog mosta u Mostaru i još uvijek nije pronađen, bio je veliki avanturista.

Njegova rodbina, prijatelji i saradnici šokirani su vijestima iz BiH, dok australijski konzulat u Austriji sarađuje sa mostarskom policijom na ovom slučaju.

Australijski list Northern Star objavio je da je 22-godišnji Dylan Kane Etherington, za kojeg se sumnja da je poginuo, bio veoma popularan u školi i da je volio život.

Prenoseći riječi Dylanovog prijatelja iz djetinjstva, list piše da je nestali mladić bio veoma druželjubiv i talentovan.

Prije nego što je došao u Evropu, proveo je tri mjeseca u Aziji.

"Zajedno smo skakali sa mosta Possum Creek", prisjetio se prijatelj stradalog.

Menadžer Graham Nixon, saradnik nestalog Etheringtona, potresen je izjavio: "Dylan je mnogo radio na video snimcima, a i mene je nekoliko puta snimao. Bio je divan i imao obećavajuću karijeru u filmskoj industriji. Prvi DVD na kojem je radio imao je platinasti tiraž."

Nedavno je Australijanac završio rad na produkciji spota heavy metal benda "Parkway Drive", koji je veoma popularan u njegovoj zemlji.

Spasilačke ekipe i dalje su u potrazi za tijelom mladića, ali stvari otežavaju vremenski uslovi i činjenica da je nivo Neretve znatno viši od normalnog.

Prijatelji 22-godišnjaka kažu da je o Starom mostu Etherington čitao u turističkim prospektima, te da je imao veliku želju da i sam skoči sa njega. Ipak, nije slušao upozorenja prolaznika da je veoma opasno u ovo doba godine skakati sa mosta u ledenu i snažnu rijeku.